naar de kerk

Nieuws

06 februari 2019 door Redactie

Onderzoek: Mensen die naar de kerk gaan zijn gelukkiger dan mensen die dat niet doen

Uit onderzoek van Pew Research Center blijkt dat mensen die naar de kerk gaan aanzienlijk gelukkiger zijn dan mensen die niet naar de kerk gaan. Mensen die naar de kerk gaan zijn over het algemeen ook meer maatschappelijk betrokken. Dat schrijft The Christian Post.

In het rapport van Pew is geconstateerd dat religieuze aanwezigheid (in plaats van religieuze overtuiging) consequent gekoppeld is aan meer geluk. In tegenstelling tot mensen die geen geloof hebben en niet naar de kerk gaan.

'Erg gelukkig'
In de Verenigde Staten zei 36% van de gelovigen dat ze "erg gelukkig" zijn. Van de mensen die niet naar de kerk gaan, zei slechts 25% dat ze gelukkig zijn. "Wat de verklaring ook moge zijn, meer dan een derde beschrijft zichzelf als zeer gelukkig, vergeleken met slechts een kwart van de Amerikanen die niet kerkt", merkt het rapport op.

In 25 andere landen toont het rapport dat bijna de helft (12 landen) gelukkiger is dan landen waar religie een minder grote rol speelt. 

Vertrouwen
"Wie vaak naar een gebedshuis gaat, heeft meer betrouwbare mensen in de nabije omgeving. Dit zijn mensen die in zowel goede als slechte tijden voor anderen klaar staan", meldt het rapport. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify