vliegvakantie

Nieuws

06 februari 2019 door Reformatorisch Dagblad

Christelijke schrijver roept op om vliegvakanties te vermijden

"Als we als christenen geroepen zijn om zorg te dragen voor Gods schepping, zullen we dus sowieso nog eens moeten nadenken over onze vakantiebestemming," schrijft Henk de Waard in het Reformatorisch Dagblad. De auteur uit Dordrecht roept op tot bezinning.

Volgens De Waard heeft de toerismesector "een zeer negatieve impact op het klimaat". "De belangrijkste factor hierin is de uitstoot van CO2. Het is inmiddels genoegzaam bekend dat de uitstoot van dit broeikasgas in hoge mate bijdraagt aan de klimaatveranderingen die gaande zijn. Door stijgende temperaturen smelt het poolijs, met als gevolg een verontrustend stijgende zeespiegel."

Ook binnen de reformatorische gezindte is voor een weekendje vliegen naar Rome of Barcelona heel gewoon, merkt de columnist op. Hij verwijst naar wat Paulus schrijft in Romeinen 13:3-4: de overheid is geroepen om het kwade in te dammen. "Niet-noodzakelijke vliegreizen zijn zo’n kwaad. Voor een christen zouden er geen maatregelen van de seculiere overheid nodig moeten zijn om hem of haar daarvan te weerhouden. Want laat ik het gewoon ronduit zeggen: vliegen zonder goede reden is zonde, in de ware zin des woords."

"De belangrijkste reden voor scepsis lijkt onwil te zijn – onwil om keuzes te maken die ten koste gaan van ons comfort en genot. Als de toestand van Gods schepping en het leven van toekomstige generaties ons ter harte gaat, zullen we zulke keuzes echter wel moeten maken."

Lees het volledige commentaar van Henk de Waard in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

E
Goed rentmeesterschap: fietsen in Drenthe in plaats van vliegen naar Ibiza.
M
Helemaal mee eens !
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify