Jack de Vries

Levensverhaal

06 februari 2019 door Volkskrant

Jack de Vries over het verlies van zijn vrouw: "God wil geen dood, pijn, verdriet en ellende"

"Ik krijg pukkeltjes als mensen zeggen: ‘Hij zal er wel een bedoeling mee hebben.’ Voor mij is God liefde. Die wil geen dood, pijn, verdriet en ellende," zegt Jack de Vries. Anderhalf jaar geleden overleed Melissa, de vrouw met wie oud-staatssecretaris Jack de Vries een kind van 2 had. De Volkskrant sprak met de voormalige CDA-spindoctor.

De Vries vertelt dat hij is aangesloten bij de American Protestant Church of The Hague. "Dat zijn grotendeels expats die geen idee hebben van wie ik ben of ooit was. Voor hen ben ik gewoon Jack, drummer van de kerkband. Wat mij is overkomen met Melissa, is toeval, botte pech. Ik vroeg de trauma-arts: wat had ik beter of anders kunnen doen om haar een betere kans te geven? ‘Niets’, zei hij. ‘Vergelijk het met een binnenband met een slijtplekje, een bobbel. Die knapt een keertje, en je weet nooit waarom of wanneer. Het is uniek dat je nog afscheid van Melissa hebt kunnen nemen. Meestal gaat het zo dat de partner denkt: is ze nu nóg niet klaar in de badkamer?’"

"Leef bewust," geeft De Vries mee. "Dat is mijn boodschap. Laat over ruzie nooit de zon opgaan. Ga niet met een kwaaie kop de deur uit. Natuurlijk hoef je niet elk uur te leven met de gedachte: mijn geliefde kan zomaar dood gaan. Maar ik kan je vertellen: dat is toevallig wél zo. Ik heb ervaren hoe enorm belangrijk familie en vrienden voor je worden. Vriendschappen zijn enorm verdiept. Mijn moeder: goud waard. Uit ellende komen ook mooie dingen voort."

Lees het volledige artikel in de Volkskrant.

Reacties

P
Waarom moest de Vries ook alweer aftreden als staatssecretaris ?
Omdat hij onder een fake naam aan het trollen ging?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify