Syrische moslims vinden Jezus

Nieuws

06 februari 2019 door Redactie

Syrische moslim neemt Jezus aan na confrontatie met gruweldaden IS

Syrische christenen hebben gedeeld hoe zij zich bekeerden van de islam tot het christendom. Dat deden zij nadat ze getuigen waren bij de brutaliteit van islamitische extremistische groeperingen, zoals terreurgroep IS. Dat meldt The Christian Post.

Een van die getuigenissen is die van Farhad Jasim. Hij is 23 en werkt als monteur. Hij bekeerde zich eind vorig jaar tot het christendom. Hij vertelde dat hij begin 2016 zes maanden gevangen werd genomen door IS.

Basis van de islam
Dat gebeurde nadat de militanten ontdekten dat hij de basis van de islam niet kende. Tijdens zijn tijd in gevangenschap werd hij gemarteld en gedwongen om de Koran te lezen.

"Nadat ik met mijn eigen ogen getuige was geweest van de brutaliteit van IS, werd ik sceptisch over mijn geloof. Het duurde niet lang voordat ik ontdekte dat het christendom de religie was waar ik naar op zoek was."

Geen moslim meer zijn
Zijn familie heeft hem afgewezen vanwege zijn hernieuwde geloof. Maar de jonge man sprak de hoop uit dat zijn geliefden op een dag niet alleen hem zullen vergeven, maar ook het christendom zullen omarmen. 

"Als IS de islam vertegenwoordigt, wil ik geen moslim meer zijn. Hun God is niet mijn God."

Reacties

V
volgens mij moet je wel de hele citaat overnemen en niet alleen een deel @Ben Kok

"Als IS de islam vertegenwoordigt, wil ik geen moslim meer zijn. Hun God is niet mijn God." Het stoort mij dat zowel deze dappere bekeerling als mensen zoals jij, Ben, steeds maar weer een GODSbeeld aannemen (of creëren) dat er 2 god zijn; één van je tegenstander en één die jezelf belijd/aanbid. We hebben de ENE, de EEUWIGE, dé Schepper, Almachtige , Ene Eeuwige GOD. Verder verzoek ik je op te houden om als een soort joodse reclamezuil te fungeren.
P
Waarheid als ieders eigen concept brengt ons niet dichter bij God noch elkaar. In geloof dankbaar en nederig opzien maakt ruimte in het hart voor de ander.
Toon meer antwoorden (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify