Amnesty International

Nieuws

05 februari 2019 door CIDI

CIDI: PvdA en SP laten zich voor karretje van boycotlobby spannen

Kamerleden van de PvdA en SP hebben afgelopen week Kamervragen ingediend naar aanleiding van het Amnesty-rapport over toerisme in Oost-Jeruzalem en Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) stelt dat het rapport eenzijdig is en dat de linkse partijen zich voor het karretje van de anti-Israëllobby laten spannen.

Amnesty International deed vorige week een oproep aan vier grote internetbedrijven in de toeristische branche om niet langer zaken te doen met Joodse bedrijven in Oost-Jeruzalem en nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Volgens de non-gouvernementele organisatie (NGO) zijn de toeristische platformen Booking.com, Expedia, TripAdvisor en Airbnb medeplichtig aan mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden, omdat zij geen boycotbeleid voeren. 

Vrijdag volgden Kamervragen van de PvdA aan minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). De partij wil weten of de regering van mening is dat Booking.com bijdraagt aan mensenrechtenschendingen jegens Palestijnen en of het bedrijf wel voldoet aan de (niet-bindende) UN Guiding Principles on Business and Human Rights. Van den Hul en Moorlag vragen de minister om The Rights Forum te ondersteunen in hun contact met Booking.com en het bedrijf aan te spreken op haar rol in het vergroten van toerisme naar nederzettingen.

Ook wil de Partij van de Arbeid meer bewustwording creëren omtrent locatieaanduidingen. Volgens de PvdA is het, alle media-aandacht voor het Arabisch-Israëlisch conflict ten spijt, voor consumenten niet duidelijk genoeg dat accommodaties in “West Bank, Israël” zich in betwist gebied bevinden.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Reacties

P
Tijd de PVDA zich gaat verdiepen wat er eigenlijk gaande is en niet zomaar aannemen wat Amnesty ons wil laat geloven, ondeugdelijk nieuws vergaren en aannemen als waarheid.
REAGEER
P
Waarom gaan die CIDI-activisten niet emigreren naar Jeruzalem of Tel Aviv ? Enkele reis Israël, als het je in Nederland niet bevalt. Als Israël niet gesteund zou worden door de VS, was het land al lang weggevaagd.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify