oude munt

Nieuws

05 februari 2019 door Redactie

Israëlische student vindt oude munt van de koning die Petrus gevangen hield

Het begon als een leuk schoolreisje, maar eindigde al snel in een ontdekkingstocht naar het verleden. Een student stuitte namelijk op een zeldzame oude munt van koning Herodus. Dat meldt CBN News.

Het gaat om een munt out het tweede tempel-tijdperk, die tijdens een wandeling in Samaria is gevonden. Na de vondst, werd de munt gelijk onderzocht. Op de munt zijn drie stengels van graan afgebeeld en staan de woorden 'Koning Agrippa' erin gegraveerd. 

Herodes Agrippa
Agrippa verwijst naar Herodes Agrippa. Deze Herodes bestuurde het oude Judea van 41 na Christus tot 44 na Christus. Hij was de kleinzoon van koning Herodes de Grote en de vader van Herodes Agrippa II.

Herodes Agrippa is de koning Herodes die genoemd wordt in Handelingen 12. Volgens Handelingen vervolgde de koning de christenen in Jeruzalem. Hij sloot Petrus op en liet Jakobus vermoorden.

Betekenisvol
"Dit is een zeer betekenisvolle vondst", zei Hananya Hizmi. "Elke archeologische vondst heeft een verhaal dat meer licht werpt op de geschiedenis van het land Israël en het Joodse volk."

De munt zal worden bewaakt door de collectie National Treasures van de Israel Antiquities Authority.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify