Joram van Klaveren

Nieuws

04 februari 2019 door NRC Handelsblad | ANP

Voormalig PVV-Kamerlid en christen Joram van Klaveren bekeerd tot islam

Voormalig PVV-Kamerlid Joram van Klaveren is moslim geworden. Van Klaveren was jarenlang kritisch over de islam, maar is radicaal van gedachten veranderd, meldt hij volgens het ANP in een interview met NRC Handelsblad.

"Ik keek naar mijn Bijbel in de kast, op tafel voor me lagen boeken over profeet Mohammed”, vertelt Van Klaveren in NRC over het moment dat hij zich meer moslim dan christen voelde.

Van Klaveren, die uit een protestants-christelijk nest komt, zat vanaf 2010 vier jaar lang voor de PVV in de Tweede Kamer. In 2014 brak hij met de partij van Geert Wilders, maar hij wilde zijn Kamerzetel niet opgeven.

Samen met lotgenoot Louis Bontes probeerde hij een nieuwe rechts-populistische partij van de grond te krijgen. Maar met VoorNederland, zoals die partij ging heten, lukte het bij lange na niet om in 2017 opnieuw in de Kamer te komen.

Van Klaveren is niet de eerste oud-PVV'er die zich heeft bekeerd tot de islam; het Haagse raadslid Arnoud van Doorn ging hem voor.

Reacties

T
Joram...Hoe kom je er toe om Mohammed te vereren boven Jezus.

Mohammed stierf met een bede aan Alah om de Joden en Christenen te verdelgen.Jezus stierf met de bede> Vader vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen.

Mohammed is een dode profeet. Jezus is de levende Heer.

bijbel.startkabel.nl/forum/?sub=9

Bijbel > Forum > Islam - christelijk geloof
E
Het is goed dat CIP dit doet. Wie het interview leest, merkt dat de hand van God ontbreekt. De man heeft geen aanraking gehad, geen bijzondere droom, geen tekenen. In zijn eigen woorden: "ik moet het me allemaal nog eigen maken. Tot nu toe was het vooral een rationele exercitie."
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify