Nieuws

04 februari 2019 door Stichting Vrienden van Tent of Nations Nederland

Palestijnse christen en vredesactivist Daoud Nassar in Nederland

Op zaterdagmiddag 9 februari spreekt de Palestijnse christen Daoud Nassar van het vredesproject Tent of Nations in Driebergen.

Tent of Nations is een educatieve boerderij met het vredesproject van de Palestijns christelijke familie Nassar in Bethlehem. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende bedreiging van landonteigening door de Israëlische autoriteiten, zet Daoud Nassar zich met zijn familie op een geweldloze en zeer creatieve manier in onder het motto “Wij weigeren vijanden te zijn”.

Daoud Nassar weet zich wereldwijd door velen gesteund, ook in Nederland is er een groeiende beweging van betrokkenheid en steun. Daarnaast ontving hij op 13 december 2018 de Duits-Franse ‘Prijs voor Mensenrechten en Inzet voor de Rechtsstaat’. Een jaar eerder ontving hij de vredesprijs van de Wereldraad van Methodistenkerken. Deze internationale erkenning helpt de familie om hun geweldloze strijd tegen de onteigening van hun land voort te zetten.

Daoud Nassar spreekt tijdens de Vriendenmiddag Tent of Nations, waar hij zal vertellen over uitdagingen, bedreigingen, volhouden en creatief verzet. Het wordt een inspirerende middag vol ontmoeting en creativiteit, met veel workshops, muziek en Palestijnse hapjes. De bijeenkomst vindt plaats in de Grote Kerk in Driebergen op zaterdagmiddag 9 februari 2019, van 13.30 – 17.30 uur. Meer info op www.tentofnations.nl - aanmelding via tentofnationsnl@gmail.com.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify