vluchtelingen

God

04 februari 2019 door Volkskrant

Keyvan werd als vluchteling opgevangen door christenen: "Zoveel barmhartigheid was ik van Allah niet gewend"

"In de tijd dat ik zelf als minderjarige vluchteling in Nederland aankwam, leerde ik voor het eerst christenen kennen," schrijft Keyvan Shahbazi in de Volkskrant.

"Toen ik geen dak boven mijn hoofd had, brachten ze mij naar hun eigen huis en gaven ze mij een slaapplaats. Toen ik niets te eten had, gaven ze mij een plek aan hun eigen keukentafel. En toen ik eenzaam en alleen was, spraken ze met mij zoals mijn beste vrienden dat zouden doen."

Het christelijke gezin kreeg te horen dat Keyvan niets met een god te maken wilde hebben, omdat de Iraanse geestelijken in zijn ogen vreselijke dingen hebben gedaan. Het antwoord van de mensen die hem opvingen was: 'Ik probeer te handelen zoals ik vermoed dat Christus zou doen: ‘ga de vluchteling tegemoet met brood; want voor het getrokken zwaard is hij gevlucht, en voor de gespannen boog en de druk van de oorlog.’'

"Ik werd er stil van. Zoveel barmhartigheid was ik van Allah, zijn profeet Mohammed en diens volgelingen niet gewend. Ik mis ze zo, de christenen van toen."

Lees hier het volledige artikel in de Volkskrant.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify