Saif-ul-Mulook
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2019 door ANP

'Advocaat Asia Bibi wil Europees paspoort'

De advocaat die de ter dood veroordeelde Pakistaanse christen Asia Bibi bijstond, wil een Europees paspoort bemachtigen. De Pakistaanse jurist Saif-ul-Mulook wordt zelf ook met de dood bedreigd en zocht eerder al een veilig heenkomen in Nederland.

Bibi zat in Pakistan in de dodencel vanwege godslastering. Ze kwam met hulp van Mulook op vrije voeten nadat het hooggerechtshof haar veroordeling van tafel had geveegd. Dat leidde tot gewelddadige protesten. Bibi verblijft momenteel op een geheime locatie. Ze vertrekt naar verwachting naar Europa of Noord-Amerika.

Ook haar advocaat Mulook denkt zijn leven niet meer zeker te zijn in Pakistan. Hij wil volgens zijn eigen advocaat François Zimeray bescherming zoeken in Europa. "Hij wil geen asiel aanvragen, maar een Europese nationaliteit," zegt Zimeray tegen persbureau AFP.

"Hij hoopt dat mensen zullen meewegen dat hij zich heldhaftig heeft gedragen door mevrouw Bibi te verdedigen, gezien de huidige omstandigheden in Pakistan," zegt advocaat Zimeray over zijn cliënt. "Hij heeft zijn vrijheid opgegeven voor die van haar."


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
Meer over Asia Bibi »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen