Paus Franciscus

Nieuws

04 februari 2019 door ANP

Paus dringt op Arabisch schiereiland aan op dialoog tussen christenen en moslims

Paus Franciscus is zondagavond aangekomen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De leider van de rooms-katholieke kerk werd verwelkomd door sjeik Mohammed bin Zayed al-Nahyan, de kroonprins van Abu Dhabi, meldt het ANP. Deze stelde hem voor aan sjeik Ahmed al-Tayeb. De hoogste imam van de Egyptische al-Azhar moskee omhelsde de paus.

Franciscus, die voor zijn vertrek de oorlog in Jemen nog eens ten strengste had veroordeeld en dus ook de rol van de VAE daarin, is de eerste paus die een bezoek brengt aan het overwegend conservatief-islamitische Arabisch schiereiland. Hij zal maandagmiddag tijdens een interreligieuze bijeenkomst aandringen op een dialoog tussen de geloofsstromingen, in het bijzonder tussen christenen en moslims.

's Morgens staat onder meer de officiële ontvangst door de kroonprins op het programma en een ontmoeting met het islamitisch seniorenconvent in de fraaie sjeik Said-moskee. Dinsdag draagt Franciscus een mis op in het grootste stadion van de emiraten aan de Golf. Er worden 130.000 gelovigen verwacht. Van de bevolking is bijna 10 procent christelijk.

Reacties

T
Een dialoog met de duivel is niet mogelijk voor een christen dus ook een dialoog met de islam niet . Alleen met personen praten is mogelijk en respect hebben voor elkaar ( zelfs) ook . De Islam is 180 * verschillend met het christendom . Wij hebben niets gemeen met elkaar . Dit is vrijmetselaars , nieuwe wereldorde geklets en voor echte christenen een belediging .
REAGEER
m
een dialoog is wat anders dan zeggen dat het allemaal niet uitmaakt.

Ms kan de paus door vriendelijk te zijn het licht van Jezus verspreiden.

Bedoelt u een soort van vriendschapsevangelisatie? Dat wordt dan een politieke vriendschap en van evangelisatie komt het nooit. De paus kan alleen maar een goed voorbeeld geven als hij verre houdt van Babylonische sferen. Hoe vriendelijk pausen ook zijn: ze zijn enkel belust op macht in kerk en wereld. Wie door Rome wandelt, leert de pausen kennen. Een paus wordt pas eerst geloofwaardig als hij werkelijk Jezus volgt en al zijn rijkdom aan de armen geeft. Volgens mij moet de eerste moet nog geboren worden.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify