Kinderpardon

Nieuws

01 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Kinderpardon: Waarom de de lofzang van de ChristenUnie eenzijdig is

Dankzij een deze week gesloten kinderpardon-akkoord krijgen honderden kinderen en hun gezinnen die nu al jarenlang tussen hoop en vrees leefden, te horen dat ze in Nederland mogen blijven. ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers is begrijpelijkerwijs erg blij. Maar er is ook een andere kant van het verhaal, maakt Martijn van der Linden, persvoorlichter van VluchtelingenWerk Nederland, duidelijk.

"Er bestond dus een verlanglijstje waarop het cancelen van de hervestiging van 250 vluchtelingen per jaar stond," laat Martijn weten via Twitter. "Deze mensen zijn door UNHCR wereldwijd geselecteerd als de meest kwetsbare, meest schrijnende gevallen die écht niet in een vluchtelingenkamp kunnen blijven wonen. Dit heeft overigens niks, maar dan ook echt helemaal niks te maken met het kinderpardon."

"En het is ook niet zo dat een ander land ze dan maar hervestigt. Ze blijven achter," vervolgt hij, verwijzend naar dit onderzoek van ZEMBLA. Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR, Filippo Grandi, erkent dat er te weinig plek is voor de zwakste vluchtelingen.

"Onder het mom van 'drenkelingen voorkomen' wordt Europa afgesloten voor vluchtelingen die op eigen initiatief om bescherming willen vragen. Dat zou alleen nog via 'gereguleerde migratie' gaan. Hervestiging dus. Dat gebeurde al nauwelijks. En nu gaat er nog een derde vanaf. Ik ben benieuwd of Nederland straks de naar beneden bijgestelde toezegging wél gaat waarmaken. Want tot en met november kwam Nederland nog niet eens in de buurt van het beloofde aantal van 750."

Lees ook: Gert-Jan Segers blikt terug op kinderpardon-crisis: "Honderden kinderen en hun gezinnen hebben hoop gekregen".

Reacties

Organisaties uit de vreemdelingenindustrie zijn rupsjes-nooit-genoeg, geleid door bestuurders die goed begrijpen dat ze werkloos raken als de stroom vreemdelingen op zou drogen. De valse emoties waarmee Nederland wordt gechanteerd en gemanipuleerd, zijn daarom hardnekkig.
H
Kees: het wereldwijde vluchtelingen probleem is veel te complex om dit zo simplistisch te verwoorden zoals jij hier m.i. doet.Ook hierin geeft de Bijbel ons richtlijnen. Vergeet niet, ons rijke westen verdient ook kapitalen aan wapenhandel waarmee de oorlog in bep. Gebieden blijft bestaan.Gastvrijheid is ook een christelijke deugd...

Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify