Willem Lingeman

God

01 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Wordt het slachtoffer van een echtscheiding gestraft met het celibaat?

'In het Oude Testament werd een overspelige man of vrouw gedood en was de onschuldige partij vrij om te hertrouwen. De onschuldige werd dus niet gestraft. De opdracht om te doden komen we in het Nieuwe Testament niet tegen. Wordt het slachtoffer van een echtscheiding in het Nieuwe Testament gestraft met het celibaat? Deze vragen behandelt Willem Lingeman, auteur van 'Verbonden voor het Leven', in onderstaande video.

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Willem Lingeman:

Reacties

D
Als het zo is zoals Willem Lingeman stelt dan was het toch voor veel van mijn lotgenoten beter geweest dat Jezus niet geboren was. In het Oude Testament werd degene die overspel pleegde ter dood veroordeeld en was de verlaten vrij om weer te trouwen. Jezus vergeeft zelfs een over speling vrouw haar zonden. Een verlatene wordt nooit de dupe van de zonde van zijn of haar echtgenote of echtgenoot en dat kan niet vergeven worden. Hopelijk overkomt het de spreker niet dat zijn vrouw hem verlaat.
C
Als de overspelige dood is dan is de verlatene niet meer gebonden zoals nu als er nog een levende "ex" is. Inderdaad: ik was niet vrij om een andere relatie aan te gaan nadat mijn man zich van mij had laten scheiden; dus hij "veroordeelde " mij tot een leven alleen . . tot zijn dood.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher