Oyster

Mooi

31 januari 2019 door Redactie

Londense kerk deelt ov-kaarten uit aan daklozen vanwege ijzige kou

Een kerk in Londen heeft Oyster-kaarten aangschaft voor daklozen, zodat ze warm kunnen blijven in de ondergrondse metro. Dat schrijft The Christian Post.

Oyster-kaarten zijn net als onze OV-chipkaart, die we gebruiken om met het openbaar vervoer van a naar b te reizen. Steve Chalke, opgerichter van Oasis charity, vroeg zijn gemeente om de prijs van een kopje koffie te doneren. Met het opgehaalde bedrag van 2000 pond heeft de kerk de Oyster-kaarten aangeschaft om aan daklozen uit te delen.

IJzige kou
Het winterse weer heeft ook Londen bereikt en het is erg koud op straat. Volgens de kerk helpt hun initiatief om mensen uit de kou te halen. Veel vrijwilligers maken deze week tijd vrij om de kaarten door de hele stad uit te delen.

Noodgeval
"We doen niet alsof dit een oplossing is voor dakloosheid", zei Chalke. "Maar dit is een noodgeval. We moeten iets doen om mensen van de straat en uit de kou te halen. Het is onmogelijk om door het centrum van Londen te lopen zonder eindeloze mensen te zien smeken, slapen onder karton en proberen te schuilen voor de bijtende koude wind en de hevige regen. We passeren ze allemaal. En als je zoals mij bent, vaak zonder geld in je zakken, weet je gewoon niet wat je moet doen."

'Stay warm'
Of dit mooie gebaar voldoende zal zijn is afwachten. Er wordt gewaarschuwd voor nog meer sneeuw, natte sneeuw en regen. Daarom worden mensen opgeroepen om 20 pond te doneren aan de noodoproep 'Stay warm'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify