Dagelijks leven

31 januari 2019 door Redactie

Mary Borsato kreeg een heftige infectie, ze is blij dat ze nog leeft

Mary Borsato (73) brak vorig jaar haar schouder. Ze hield daar een infectie aan over. Die infectie heeft haar leven op z'n kop gezet. "Ik mag blij zijn dat ik er nog ben", zegt de moeder van Marco Borsato volgens LindaNieuws.

Het beinvloedde haar leven zo erg dat ze zelfs niet meer wilde leven. "Het is moeilijk uit te leggen wat er met je gebeurt als je je zo ontzettend ziek voelt. Als ik zou overlijden, zou ik dat werkelijk verschrikkelijk voor mijn (klein)kinderen vinden. Maar – en ik snap dat dit raar klinkt – er komt als je zo ziek bent een moment dat zelfs dat even niet meer telt. Ik wilde dood.”

Handicap
“Ik kan mijn arm nog maar tot schouderhoogte omhoog krijgen. En daar heb ik elke dag last van.” Dat is vooral lastig voor haar werk in de winkel. Mary is eigenaar van een bruidswinkel in Alkmaar. Ze ontwerpt onder andere bruisjurken. “Ik weet dat er ergere dingen zijn, maar ik vind het lastig. Ik ervaar het als een handicap.”

Positief
Toch kijkt Mary positief naar de toekomst. Ze wil niet meer klagen. “Het is niet zo dat de pijn minder wordt, maar ik heb het geaccepteerd. Voor hetzelfde geld was ik van de trap gerold en was ik er veel erger aan toe geweest. Ik zie mensen om me heen die er veel erger aan toe zijn door een ongeluk, die zitten bijvoorbeeld in en rolstoel.” 

Worstel je met suïcidale gedachten? Praat er dan over. Bel 0900-0113 of ga naar www.113.nl

Vond je dit een mooi verhaal? Dit artikel is powered by #Bambr.
Lees hier meer inspirerende verhalen op Bambr.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify