Tim Hofman

Nieuws

31 januari 2019 door Redactie

De missie van Tim Hofman voor een ruimer kinderpardon is geslaagd

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU hebben dinsdag een akkoord bereikt over het kinderpardon, waarmee een crisis op het laatste moment werd afgewend. Voldoende reden voor De Wereld Draait Door om in gesprek te gaan met Nemr en Tim Hofman. "Ik ben helemaal blij", zei Nemr.

Met de nieuwe afspraken is het de verwachting dat van de 700 asielkinderen er 630 met hun gezinsleden mogen blijven. Toen Nemr het geweldige nieuws hoorde, heeft hij in zijn pijama gelijk een filmpje opgenomen. "Het kinderpardon is terug. Ik bedank iedereen. Ik bedank heel Nederland. Ik bedank de Tweede Kamer. Yes, het is eindelijk gebeurd. Ik ben zo trots!"

Overwinning
Nemr is dankzij Tim één van de bekendste gezichten geworden van de 700 kinderen die nu voor een groot deel in Nederland mogen blijven. Een overwinning voor Tim, die met de documentaire 'Terug Naar Je Eige Land' en een burgerinitiatief een grote factor was in het akkoord dat dinsdag omtrent het kinderpardon tot stand kwam.

Vluchten
De 9-jarige Nemr woont samen met zijn ouders en broertje in een asielzoekerscentrum (AZC). De ouders van Nemr slapen in wisseldiensten, zodat ze kunnen vluchten als ze overheid hen komt halen voor uitzetting. In de AZC is het leven volgens Nemr net een gevangenis. Nemr eerder tegen DWDD: "Ik kan niet op vakantie, ik kan niet uit 't AZC. Het is eigenlijk een gevangenis waar je in zit. Ik kan er niet uit. Vriendjes maken heeft geen nut, want na 1,5 jaar worden we in een ander AZC gestopt."

"Ik heb het niet alleen voor mezelf gedaan", zegt Nemr. "Ook voor anderen kinderen. Hoera, het is eindelijk gebeurd!"

Ook veel christenen steunden dit initief. Met een 'eindeloze kerkdienst' wilde de Haagse Protestantse Kerk uitzetting voorkomen. Meer dan 200 dominees werken mee aan de 'estafettedienst'. Voorganger Jan Wolsheimer pleitte vorig jaar voor een kindervluchtkerk met een permanente kerkdienst.

Vond je dit een mooi verhaal? Dit artikel is powered by #Bambr.
Lees hier meer inspirerende verhalen op Bambr.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify