Nieuws

30 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Kerk in Amersfoort vraagt GKv-synode om doopvraag aan te passen

De GKv Amersfoort-De Horsten vraagt de komende GKv-synode om de eerste doopvraag in het doopformulier anders te formuleren, laat OnderWeg weten.

Het eerste deel van de vraag luidt: ‘Erkent u dat N.N. zondig en schuldig ter wereld is gekomen en uit zichzelf niets goeds kan doen…’ De kerkelijke gemeente in Amersfoort stelt dat de tekst vervreemdend kan werken tegenover gasten die bij de doop aanwezig zijn. De classis Amersfoort gaat hierin mee en pleit voor doopvragen in meer eigentijdse taal.

De christelijke gereformeerde predikant dominee Bert Loonstra schreef hierover vorig jaar deze blog. "Vanaf hun vroegste begin zijn ook onze kinderen in de macht van de zonde. Maar nu wordt gesteld dat de kleinste kinderen daarvoor persoonlijk verantwoordelijk zijn. Dat gaat mij te ver."

Uit de praktijk blijkt dat verschillende GKv-gemeenten in Amersfoort een uitleg aan de doopvraag toevoegen of de vraag herformuleren.

Lees ook: Komen onze kinderen schuldig ter wereld?

Reacties

De Vrijgemaakte kerk staat er wel vaker om bekend dat ze zich zorgen maken over hoe Gods waarheid op 'mensen over komt.' We zijn desondanks niet op aarde om mensen te behagen!
Jan de Hoop. Dus? U bedoelt dat de GKv aan "ogendienst" doen? Dat ze onbijbels bezig zijn? Is dat het?
H
Er van uitgaande dat de HERE mijn GOD geen foutjes maakt en mij wonderschoon in de moederschoot heeft geweven, neem ik aan dat het doopformulier wel terdege mag worden gewijzigd. Als wij vervuld zijn van de Heilige Geest mogen wij ervan getuigen, dat HIJ ook door ons heen werkt, anders zou het een farce zijn.
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify