Vrouw

Levensverhaal

30 januari 2019 door Redactie

Ingeborg heeft een hersentumor: 'De dood is een klote uitvinding'

Ingeborg van Beek is 42, ze heeft een hersentumor en leeft met het feit dat ze niet oud wordt. "Ik vind de dood een ontzettende K*T-uitvinding", zegt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het AD spreekt verschillende mensen over hun leven en het einde dat nadert. "Ik vind de dood een ontzettende K*T-uitvinding. Ik weet niet of dat in de krant mag... Schrijf anders dat het een klote-uitvinding is. Een ruk-uitvinding! Vooral als je jonge kinderen hebt", vertelt Ingeborg.

Hersentumor
Bij Ingeborg werd een hersentumor geconstateerd. Ze had een epileptische aanval gekregen tijdens het voeden van haar tien weken oude baby. Per ambulance werd ze naar het ziekenhuis gebracht. Haar kanker bleek van het dodelijke soort, ze moest snel geopereerd worden. "Bij de operatie is meer dan 90 procent van de tumor weggehaald. Het restje dat achterbleef groeit, maar nog niet zo hard dat een vervolgbehandeling moet worden ingezet."

Ingeborg leeft in de wetenschap dat ze niet oudt wordt. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Ze schreef erover in haar boek 'Levenshaast'. Het is een diagnose die en psycholoog haar gaf. Het betekent de drang hebben om als een bezetene door het leven te razen. Dus stortte Ingeborg zich in haar werk als communicatieadviseur op de Zuidas, bezocht ze alle feestjes en ging ze vreemd met een collega. Het gevolg? Een echtscheiding.

Geen moed
"Ik heb schade aangericht in die periode. Het feit dat jij eerder doodgaat dan de rest mag nooit een vrijbrief zijn om je hufterig te gedragen. Schoorvoetend moet ik toegeven dat ik die eerste jaren nergens de moed vandaan kon halen om mijn lot onder ogen te zien. Nu probeer ik dat wel te doen, zonder die kanker meteen een hoofdrol te geven.’’

Dankzij chemo's en bestralingen heeft Ingeborg meer tijd hier op aarde. Zo heeft ze tijd met haar kinderen. "Mijn ex komt ze zo brengen, we eten samen. Hij is echt een schat. Kon ik maar vast op mijn eigen uitvaart tegen iedereen zeggen: ‘Sorry voor alles, ik heb het wel goed willen doen, maar het is me gewoon niet altijd gelukt."

CIP.nl maakte onlangs een videoserie met ds. Piet Vroegindeweij over omgaan met lijden. Klik hier om de serie te bekijken.

Foto: Pexels / Ingeborg is niet afgebeeld op de foto

Vond je dit een mooi verhaal? Dit artikel is powered by #Bambr.
Lees hier meer inspirerende verhalen op Bambr.nl

Reacties

P
Jack toch. Wat is er nu schrijnender, een levensbedreigende ziekte of een paar schuttingwoorden (geen vloekwoorden) waarmee iemand in nood zich afreageert.Mochten er op ons erf zich ethische monsters bevinden? scheur dan de bladzijde uit de NBG 1951 waar de Heer tot ons spreekt in (Jeremia 5:8)
Moeten er nu echt met die woorden gewerkt worden? Waar staat CIP nu voor? Soms krijg ik toch twijfels hoor.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify