Andries Knevel

God

30 januari 2019 door New Faith Network

Andries Knevel: "Het liefst maak ik missionaire programma's"

Hij is misschien wel de bekendste christen van Nederland. Je kent Andries Knevel natuurlijk als boegbeeld van de EO (al 41 jaar!). Maar wie is hij écht?

New Faith Network is een rijk gevuld christelijk videoplatform met de beste films, overdenkingen en (eigen) series. Een veilige omgeving voor het hele gezin. Overal en altijd beschikbaar op alle apparaten.

In het nieuwe New Faith Network programma ‘De Rit’ vraagt Tim van Wijngaarden (Tim Zingt) bekende christenen het hemd van het lijf. In zijn klassieke autootje rijdt nu Andries Knevel mee. En hij neemt nog altijd geen blad voor zijn mond: “Je moet niet trouw zijn aan je gemeente!”

Andries kwam tussen God en mensen in te staan
“Je zal toch christen moeten worden en dan op Andries lijken”. In het begin van zijn tv-carrière was Andries erg fel en geprofileerd. Uitdagend. In de auto met Tim zegt hij daar wel eens spijt van te hebben. Want het heeft voor een deel het beeld van ‘de christen’ bepaald. En daarmee kwam hij op een bepaalde manier tussen God en mensen in te staan. Nu wil hij het liefst de boodschap ‘Jezus leeft’ verkondigen. “Het liefst maak ik missionaire programma’s. En als die ruimte er niet is, dan doe ik het niet”.

‘Hij is eigenlijk best een aardige man’
Andries vertelt over hoe hij bijna dood was. Maar ook over hoe hij op een dag zijn geloof kwijtraakte. Over zijn werk en zijn gezin. En dat spanningsveld. Over zijn lange haren en zijn Puch. En waarom hij vindt dat je niet trouw hoeft te zijn aan je gemeente: “Want dat zou ten koste kunnen gaan van je kinderen”. Halverwege vat Tim het mooi samen: “Ik vind het eigenlijk best een aardige man, die Andries.”

Kijk nu de hele aflevering van ‘De Rit’ met Andries Knevel op New Faith Network.

Reacties

F
Ja, ik vind Andries Knevel ook 'n aardige man en hij heeft veel meegemaakt al.

Blijf voor zo iemand bidden zou ik zeggen.(en ook voor mij)

Heb nog 'n gezegende dag verder!
REAGEER
Als Andries spreekt over een volgorde van de heere dienen, snap ik hem goed. Ik heb veel gezinnen kapot zien gaan doordat de gemeente op de eerste plaats kwam. Ik denk inderdaad dat God op de eerste plaats staat en je gezin op de tweede. Daarna de gemeente. Kinderen van voorgangers zijn vaak het slachtoffer geworden van de afwezigheid van hun ouders met alle gevolgen vandien. Pastoraal gezien heb je hier nog jaren een taak!
REAGEER
T
Hoe kan Andries missioneren als hij in feite zijn geloof in Jezus , onze gestorven en opgestane Heer , kwijt is . Andries is een evolutionist en daar komt hij nog voor uit ook . Als je niet gelooft dat God ( Jezus , hij was het door wie en tot wie de aarde geschapen is ) de aarde geschapen heeft , hoe kan je dan geloven in de zondeval ?? Het is in dit geval helemaal niet nodig dat Jezus naar de aarde is gekomen om ons te redden . We evolueren vanzelf verder naar een hoger plan toch ?? . Je kunt geen 2 heren dienen staat in de bijbel ! Kies dan!
Toon meer antwoorden (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify