Nieuws

30 januari 2019 door Redactie

Amerikaanse voorganger verliest strijd met depressie en stapt uit het leven

Jim Howard was campus-voorganger van Real Life Church in Californië. Hij leed al lange tijd aan depressie en andere psychische klachten. Dat is hem nu fataal geworden. De voorganger schoot zichzelf dood, meldt The Christian Post.

"Het is met een zwaar hart dat ik kan bevestigen dat we deze week een tragisch verlies hebben geleden in ons kerkelijk personeel. Op woensdag 23 januari 2019 nam Jim Howard - een geliefde voorganger hier bij RLC - zijn eigen leven", schreef Rusty George, de voorganger van Real Life Church in een verklaring die afgelopen donderdag op Facebook werd vrijgegeven.

Diepe liefde voor Jezus
Howard stond bekend als een man die dapper deelde over zijn strijd. Vooral de laatste maanden worstelde hij met problemen in zijn privésituatie. "Hij zal diep worden gemist door zijn familie, vrienden, de RLC-familie en iedereen die gezegend was om hem te kennen", aldus George.

"Jim was een geweldige man, met een diepe liefde voor Jezus en een passie voor het delen van Gods genade met iedereen die hij ontmoette. Hij was ook een tornado van energie en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en kansen om anderen te dienen."

Zoek vandaag nog hulp
Als jij worstelt met zelfmoordgedachten of -acties, vertel dit dan aan iemand. Zorg ervoor dat je niet alleen bent en bel een vriend of familielid voordat je een onomkeerbare beslissing neemt. Je bent meer geliefd en gewaardeerd dan je denkt. Zoek vandaag nog hulp. Bel met 0900-0133.

Reacties

K
Diep triest en intens verdrietig dat deze voorganger zich van het leven heeft beroofd. Zoveel mensen rondom hem zullen deze pijn en dit verdriet jarenlang met zich meedragen. Ik heb zelf een suïcide van een vriend moeten meemaken. Ik heb die zelfdoding een plekje moeten geven in mijn leven. Het heeft mij geholpen om daar vanuit Gods ogen naar te kijken. Ik wil er op deze plek kort over zijn. Zie hieronder:
REAGEER
Zelfdoding staat nooit op zichzelf!! Je heb ook nog een verantwoording naar je gezin (soms ook ouders) en je kinderen!!
K
Natuurlijk! Deze mensen: mannen, vrouwen, zonen, dochters, vrienden, vriendinnen blijven allemaal achter met hun gevoelens. Gevoelens die ze een plaats moeten en mogen geven. Alle gevoelens mogen er zijn: boosheid, verontwaardiging, verdriet, pijn, enz. Toch?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify