ChristenUnie logo

Nieuws

30 januari 2019 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie akkoord met plan kinderpardon

De ChristenUnie heeft ingestemd met een nieuw plan over het kinderpardon. De fractie ging akkoord met het "samenhangend pakket", meldde fractieleider Gert-Jan Segers dinsdagavond. Hij sprak over plussen en minnen, laat het ANP weten.

De maatregelen waren kort daarvoor door onder anderen de fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen bekokstoofd. "Als het goed is dan kunnen we daar vanavond een punt achter zetten."

Segers: "Tot voor kort leek het niet haalbaar om iets te doen aan de situatie van hier gewortelde kinderen die niet onder het kinderpardon vielen, daarom ben ik vandaag dankbaar dat we daarover alsnog tot nieuwe afspraken zijn gekomen. Door die afspraken komt er eindelijk duidelijkheid voor een grote groep kinderen en hun gezinnen, die momenteel niet vallen onder het kinderpardon. Na herbeoordeling mag naar verwachting het overgrote deel van deze kinderen samen met hun gezinnen alsnog hier blijven.

We hebben ook afgesproken dat er meer wordt gedaan om te voorkomen dat gezinnen jarenlang in onzekerheid zitten over of ze in Nederland mogen blijven. Het kabinet trekt meer geld uit voor kortere procedures. De discretionaire bevoegdheid aan het einde van de procedure wordt omgevormd tot een zogeheten schrijnendheidstoets die tot en met het hoger beroep in de eerste procedure geldt. Kinderrechten, geworteldheid en schrijnende omstandigheden worden daardoor voortaan eerder meegewogen in de asielprocedure. En in plaats van een minister of staatssecretaris, ligt de verantwoordelijkheid daarvoor voortaan bij een onafhankelijke commissie, die hierover een advies uitbrengt aan de IND.”

Verder zal Nederland de jaarlijkse opname van het aantal door de VN geselecteerde erkende vluchtelingen verminderen van 750 naar 500, voegt NU.nl toe. Ook is afgesproken dat de asielprocedure wordt verkort. Daarom wordt er extra geld uitgetrokken om de IND te versterken.

Reacties

Alle kartelpartijen (inclusief de VVD) zullen in hun nopjes zijn dat dit dramatheater om het verkwanselen van Nederland te verkopen aan ieder die deugdzaam denkt dat een ander de rekening moet betalen met weinig schade is afgelopen. God is niet geëerd met het opheffen van de grenzen die Hij heeft ingesteld (Handelingen 17:26), ook niet met het geloven van leugenaars. Iemand moet dat aan Segers c.s. uitleggen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify