Jan Dirk van Nifterik

Nieuws

29 januari 2019 door Stichting HVC

Pakistan dreigt kerken te sluiten

De dreiging voor christenen in Pakistan neemt het afgelopen jaar toe. Met name de vrijspraak van Asia Bibi zorgde voor veel protesten en onlusten in het land. In een brief laat de Pakistaanse overheid alle kerken weten dat ze op uiterlijk 31 maart 2019 moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen, laat Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) weten. De overheid dreigt de kerken die niet voldoende zijn beveiligd, na 31 maart 2019 te sluiten. Met name voor kleine kerken in arme buitengebieden levert dit grote zorgen op.

Een Pakistaanse dominee legt uit wat er verandert aan de situatie: "De veiligheidseisen waren er al. Kwamen we in het verleden in de problemen, dan keek de politie eerst of wij onze maatregelen wel hadden genomen. Hadden wij dat gedaan, dan konden we rekenen op hulp van de politie. Maar straks gaat het niet meer alleen om hulp van de politie. De overheid sluit misschien onze kerk, als we niet aan de eisen voldoen!" De veiligheidseisen die aan kerken worden gesteld zijn:

  • Het kerkterrein moet zijn ommuurd
  • Op de muren moet prikkeldraad zitten
  • In de muur moet een (of meerdere) toegangspoort(en) zitten
  • Bij de toegangspoort moet een metaaldetector staan
  • Iedere kerk moet minimaal twee vrijwilligers opleiden tot gewapende bewakers
  • De kerk moet worden beveiligd met camera's
  • Grotere kerken met veel (rijkere) bezoekers kunnen hier aan voldoen, maar met name kleine kerken op het platteland hebben niet genoeg middelen om de maatregelen te bekostigen.

Bekijk de uitleg van HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik in het programma Uitgelicht! van Family7:

Fonds om kerken te helpen
Stichting HVC is een fonds begonnen om zo veel mogelijk kerken te helpen. Samen met verschillende lokale organisaties wordt per kerk een plan opgesteld. Voorkom dat kerken moeten worden gesloten en help mee! Maak uw gift over naar het fonds via het formulier op deze pagina of help de lokale dominees met een maandelijkse bijdrage!

Reacties

Redactie, dat is toch een beetje misleidend, deze kop boven dit artikel. Zoals het er nu staat, lijkt het in eerste instantie op kerkvervolging maar uit de tekst blijkt dat er niets in de weg wordt gelegd van de kerken, in tegendeel: de nieuwe veiligheidsreglementeringen zijn er juist om de kerkgemeenschap te beschermen en dat dit financieel zwaar doorweegt op kleine kerkjes, kan ik best begrijpen. Tijd voor hulp dus...
Ik denk dat je het glas als half vol ziet ...maar ik denk eerder dat in dit land het glas half leeg is...moslim fundamentalisme moet vernietigd worden eerder kan er geen sprake van vrede zijn tussen moslims en christenen...gelukkig weten wij nu hoe dit moet gebeuren!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify