Asia Bibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 januari 2019 door Stichting HVC | NOS | Open Doors

Gebedsverhoring: Asia Bibi definitief vrijgesproken

'Vanuit Islamabad stuurt onze projectleider het bericht dat de vrijspraak van Asia Bibi niet wordt herzien!,' laat Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) enthousiast weten.

De aanklager Salaam was niet in staat om fouten aan te tonen in het vonnis. "We zullen de zaak niet opnieuw behandelen", aldus één van de rechters, "We behandelden het verzoek vandaag om de mensen tevreden te stellen die het vonnis veroordeelden zonder het te gelezen te hebben." Dit betekent dat er juridisch Asia Bibi niets meer in de weg staat om het land te verlaten.

Op 31 oktober 2018 werd Bibi door het hooggerechtshof vrijgesproken en werd haar doodstraf teruggedraaid. Deze week boog het hooggerechtshof zich over het verzoek om deze vrijspraak te herzien. Dit verzoek werd kort na Asia Bibi's vrijspraak ingediend door radicale groeperingen, die Asia Bibi alsnog gestraft willen zien.

Christenen in Pakistan zijn heel blij met de uitspraak. “Tien jaar lang hebben we voor Asia gebeden”, zegt een partner van Open Doors. “Nu is het 100 procent zeker dat ze vrijgesproken is. We bedanken iedereen die samen met ons gebeden heeft voor Asia. De moedige uitspraak van de Hoge Raad en haar besluit om bij de vrijspraak te blijven, laat zien dat in Pakistan nog steeds recht wordt gedaan aan christenen. Het heeft lang geduurd, maar dit geeft ons hoop.”

Hoewel Bibi al was vrijgesproken was deze uitspraak voor haar van essentieel belang, zegt NOS- correspondent Aletta André. Ze mocht ondanks de ernstige bedreigingen het land nog niet uit. Dat ze nu gaat vertrekken is nog niet bevestigd. "Maar ze heeft geen andere keus, als ze met haar gezin in vrijheid wil leven. Ze heeft veel tegenstanders die bestrijden dat ze onschuldig is, en haar nog steeds dood willen."

Jan Dirk Nifterik, directeur van de Stichting HVC, laat via de NOS weten dat Bibi hoogstwaarschijnlijk naar Canada vertrekt. Verschillende ingewijden hebben volgens hem laten weten dat haar dochters in dat land verblijven. 'Wij hopen en bidden dat zij en haar familie nu eindelijk op een veilige plek een nieuw leven kunnen opbouwen,' laat de stichting via haar eigen website weten.

Blijf via de website van Stichting HVC op de hoogte van deze kwestie.


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
Meer over Asia Bibi »

Reacties

Dankbaar en blij dat Asia Bibi nu eindelijk echt vrij is. Mijn gebed is dat ze zich spoedig in een vrij land kan vestigen en met haar gezin wordt verenigd.
M
Dit is geweldig goed nieuws waarvoor wij God moeten danken. Dit zal (hopenlijk) de situatie voor de christenen in Pakistan, die inderdaad erg gediscrimineerd en ook vervolgd worden, verbeteren. Ook zal dit de toegang van christelijke bedieningen (zendelingen, predikanten) tot het land vergemakkelijken, althans dat zou deel van ons verder gebed moeten zijn.
Oef, Matheus, ik dacht dat niemand zou reageren op dit heuglijke nieuwsbericht, maar ik vergiste me. Waarvoor excuus. Inderdaad, ons gebed mag hierbij niet eindigen. Er is nog veel meer nodig voor landen als Pakistan...
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen