Nieuws

29 januari 2019 door Redactie

Amerikaanse voorganger verliest 2 zonen bij ongeluk, maar blijft God trouw

Het was zondag een zware dag voor dominee Kevin Royston uit de Amerikaanse staat Georgia. Bij een auto-ongeluk verloor hij zijn beide tienerzonen. Ook al begrijpt hij niet waarom zijn familie door zo’n tragedie is getroffen, blijft hij wandelen in geloof. 

“Het is moeilijk voor mij om dit te verwerken als een vader”, vertelde dominee Kevin Royston van OutReach Church aan nieuwszender WSBTV. Dat schrijft The Christian Post. Zijn zonen, Kahlil Royston (17) en Josh Royston (16) overleefde het ongeluk niet. "Als God het toestaat, zal Hij me kracht geven om het te doorstaan." 

Smeken
De twee jongens waren vanuit de kerk op weg naar de kapper. Kahlil verloor de macht over het stuur en botste tegen twee bomen. Josh overleed ter plekke, Kahlil vocht voor zijn leven. De dominee smeekte voor genezing van zijn zoon. "Mijn zoon Kahlil Royston is in kritieke toestand. Bid alsjeblieft dat God een wonder doet in zijn lichaam. Hij heeft lichamelijke letsels en hoofdletsel. Ik heb mijn geloof vrijgegeven, laat alsjeblieft de jouwe vrij. Bedankt!”, schreef hij zondagochtend. Kahlil bezweek later aan zijn verwondingen. 

Bron van leven
"Soms zal het leven ons slagen geven die ondraaglijk lijken”, zei de dominee op Facebook. “Maar dit zijn de momenten waarop we onszelf verbonden moeten laten blijven met de enige bron van leven, onze Heer en Heiland, Jezus Christus. We gaan voorwaarts door geloof, niet door teleurstelling, verdriet of misverstanden. Nee door geloof.” 

"Dat betekent niet dat we onze pijn, onze teleurstelling en onze verlies van begrip niet erkennen. We gaan naar onze bron en we vragen Hem hoe we verder kunnen gaan, zodat ons leven Hem glorie zal blijven geven. We moeten onthouden dat Hij God is.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify