bootvluchtelingen

Nieuws

29 januari 2019 door ANP | Kerknet

Italiaanse Kerk wil 47 bootvluchtelingen opvangen

De havenautoriteit in de Siciliaanse stad Syracuse heeft alle vormen van scheepvaart of watersport rond het schip de Sea-Watch 3 verboden. Niemand mag zonder uitdrukkelijke toestemming van de havenautoriteit dichter dan een halve mijl (ruim 0,8 kilometer) bij het vaartuig komen.

Mgr. Stefano Russo, de secretaris-generaal van de Italiaanse Bisschoppenconferentie (CEI), heeft zaterdag bevestigd dat de Italiaanse katholieke Kerk bereid is om de 47 migranten aan boord van het reddingsschip Sea-Watch 3 op te vangen, voegt Kerknet toe. Vorige week werden voor de kust van Libië 47 vluchtelingen door de Sea-Watch 3 opgepikt.

Sea-Watch 3 wil vluchtelingen uit zee te redden en veilige manieren te vinden voor vluchtelingen om naar Europa te gaan. Maar volgens de Italiaanse regering is het schip onderdeel van de mensensmokkel naar Italië. Italiaanse bewindslieden hebben afgelopen week Nederland opgeroepen het schip toe te laten. 

"Wij kunnen dit drama voor onze kust niet verzwijgen," aldus Stefano Russo.

Reacties

Mgr. Stefano Russo liegt, want hij is niet bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor degenen die aan boord van dat schip zijn. De bisschop is uit op goedkope genade: het kost hem niets en het staat deugdzaam. Het is een Nederlands schip, dus hebben de Italianen gelijk dat Nederland verantwoordelijk is. Het gaat niet aan om een illegale veerdienst te organiseren van Libië naar Italië ten behoeve van mensensmokkelaars, m.i. moet Nederland de bemanning strafrechtelijk aanpakken.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify