evangelie

Nieuws

04 februari 2019 door Dick van den Bos

Doe ik wel genoeg voor God? Moet ik niet meer mensen het Evangelie vertellen?

"Af en toe –  best vaak eigenlijk – maak ik me zorgen: doe ik wel genoeg voor God? Moet ik niet meer mensen het Evangelie vertellen? Zo vaak heb ik aandacht voor onbelangrijke zaken. Uren vliegen voorbij terwijl ik scroll op Facebook, dwaal in webwinkels of mezelf vermoeid met oneindige nieuwsstromen. Als ik straks voor Gods troon sta, hoeveel mensen staan dan achter me die ik over Hem heb verteld en die daardoor tot geloof zijn gekomen?", schrijft Anneke, medewerker van SDOK.

SDOK staat wereldwijd naast vervolgde christenen en roept christenen in Nederland op tot verbondenheid met hen.

Duizenden dvd's
"Reza (36) uit Iran worstelde met hetzelfde als ik. Twaalf jaar geleden kwam hij tot geloof nadat hij Jezus uit de Bijbel had vergeleken met de Jezus uit de Koran. Vol enthousiasme begon hij het Evangelie te delen. Samen met andere christenen verspreidde hij Bijbels onder moslims. Ook kopieerde en verspreidde hij duizenden cd’s en dvd’s met de blijde boodschap.

Reza wilde mensen naar de Heere Jezus brengen en helpen om Gods Koninkrijk te bouwen. Maar, zijn motief om dat te doen, veranderde langzamerhand. Hij maakte zich meer zorgen over het aantal mensen dat hij bereikte dan over de mensen zelf."

Achtervolging
"Op een zomerdag in 2011 reed Reza samen met een christelijke vriend op een motor naar een aantal onbereikte dorpen in het noordwesten van Iran. Ze deelden Nieuwe-Testamenten uit aan iedereen die er een wilde.

Plotseling ontdekten ze dat ze gevolgd werden. De geheime politie joeg achter hen aan. Reza’s vriend dreef de snelheid op maar raakte met bijna 100 kilometer per uur een steen. De twee evangelisten vlogen door de lucht."

Tralies
De twee mannen raakten gewond, maar overleefden de val. Ze werden meegenomen en gevangengezet. Eenzaam, hongerig en extreem bezorgd over de martelmethoden die hem mogelijk te wachten stonden, zat Reza in zijn cel. Zijn gedachten buitelden over elkaar heen. Wat zou er gebeuren? Alles wat hij kon doen was bidden.

Gaandeweg zijn gevangenschap merkte Reza dat God zijn hart veranderde. Hij kwam tot de ontdekking dat hij zijn hoop niet volledig op Christus had gevestigd.

Dit was de belangrijkste ervaring die ik in de gevangenis had.

Gevangenis-theologie
Reza zegt daarover: “Dit was de belangrijkste ervaring die ik in de gevangenis had. Als christenen kunnen we dingen opbouwen zonder onze hoop op de hemel te richten. Soms willen we in deze wereld resultaten zien. Dat heeft een vernietigende uitwerking op onszelf en op anderen."

Hij vervolgt: "Als ik nu terugkijk, dan ben ik dankbaar dat de Heere me dit liet meemaken omdat het mijn karakter sterker maakte. Ik wist dat er zo veel dingen waren in mijn eigen christelijke theologie die moesten worden veranderd. Ik denk dat God deze ervaring gebruikte om dit te doen.”

Wat een les voor mij. Het gaat niet om aantallen en resultaten. Het gaat enkel om dienen. Om het houden van God en mensen. Ik schrijf het op: God en mensen. En bid: “Heere, geef mij een sterk karakter en vurige liefde.”

Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo’n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hebreeën 12:1-2a

Bovenstaand verhaal verscheen eerder op de website van SDOK. Verhalen van SDOK in je mailbox ontvangen? Klik hier om je aan te melden.

Reacties

H
Wat en wie er achter je staan als je voor je Heer moet verschijnen, daar zou ik me geen zorgen over maken. Je hebt bij de Heer geen prestatiecontract getekend. Het verspreiden van Bijbels kan altijd, want worden meegenomen door mensen die belangstelling hebben. De rest laat hem liggen. Zo ook met mondelinge evangelie verkondiging. Dat moet je alleen doen als de Heer het op je hart legt, want alleen Hij kan harten openen. Doe je het zomaar in het wilde weg, dan leidt dat alleen maar tot nog meer spotternij. En dat moet je juist voorkomen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify