Phil King
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 januari 2019 door Redactie

Amerikaanse aanbiddingsleider schrijft indrukwekkend lied over abortuswet in New York

New York staat op haar kop sinds regeringsleider Andrew Cuomo een abortuswet ondertekende. De zogenoemde Reproductive Health Act zorgt ervoor dat vrouwen hun ongeboren baby’s kunnen aborteren tot de geboorte. 

De wet levert veel strijd op in New York en daarbuiten. Aan de kant van pro-choice krijgt de wet veel lof. Terwijl de pro-life gemeenschap in rep en roer is. Zo schreef Carl Lentz er een pleidooi over op Instagram. Nu heeft Phil King, een aanbiddingsleider uit de staat Texas, als reactie een lied opgenomen met de titel ‘Not forgotten’.

Eerbetoon
Het lied is een eerbetoon aan de baby’s die hun leven hebben verloren door abortus. "Voor degene wiens lied we niet zullen horen, voor degene wiens stem verdween, voor de melodie in je hart en voor al je verscheurde dromen."

King deelde het lied op Instagram en tot nu toe heeft het veel positieve reacties ontvangen.

Reacties

E
@Gary James: Je zegt: "maar ik zie ook niet hoe ik het recht zou hebben om voor haar te beslissen..."

Dit is precies waar de gedachtengang van abortus voorstanders mis gaat. Als man of vrouw beslis je niet voor jezelf of voor je partner, maar .... voor je kind!

Dat kind wat al van jullie is en nog leeft in moeders buik tot het geboren wordt.

We praten allemaal over ONZE rechten als ouders, maar vergeten in ons egoisme dat dit kind ook rechten heeft om te leven! En zichzelf niet kan verdedigen. En dus weerloos slachtoffer wordt van moord.
B
Dit is dus typisch een reactie van iemand die er niet veel van snapt. Ouders mogen hun kind niet aborteren zonder reden. Maar de wet die nu is aangenomen zorgt ervoor dat foetussen geaborteerd kunnen worden als het leven van de moeder in gevaar is, of als het foetus buiten de baarmoeder niet kunnen leven. Dit was voor deze wet allemaal verboden na 24 weken. Maar bijna alle christelijke sites doen aan misquoting als het hierover gaat. Eenzijdige verslaggeving.
Tja, abortus is en blijft een zwaar thema om over te praten....Als man ben ik eigenlijk wel blij dat ik die beslissing nooit heb hoeven nemen, maar ik zie ook niet hoe ik het recht zou hebben om voor haar te beslissen....hooguit zou ik haar aanmanen om zo snel mogelijk te beslissen maar zelfs daarmee beweeg ik me voor mijn gevoel op glad ijs. Wel ben ik ervan overtuigd dat niemand van aborteren houdt ik vind daarom zo'n pro-life tegen wat? een beetje onzinnig....

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.