SGP

Nieuws

29 januari 2019 door Dick van den Bos

SGP-Kamerlid Chris Stoffer wil realistischer klimaatbeleid: "We moeten het niet forceren"

Uit onderzoek van het Planbureau voor de leefomgeving blijkt dat we de klimaatdoelen niet meer gaan halen. De CO2-uitstoot zou met 25 procent naar beneden moeten, en de kans dat we dat gaan halen is heel klein. Chris Stoffer van de SGP vertelt erover in Uitgelicht! van Family7.

Op de vraag of we het gaan halen, is Stoffer duidelijk. "Minister Van Nieuwenhuizen (VVD) gelooft nog steeds dat we het gaan halen, maar ik geloof het niet. Je moet gewoon realistisch kijken, en als het niet lukt, moet je je doel wat bijstellen of verder weg zetten."

"Ik hoor veel over cijfertjes en doelen, maar wat we moeten doen is kijken wat nodig is. Er zijn best veel burgers die zeggen: 'Ik zou best wat willen doen, maar ik heb geen flauw idee wat.' Je komt daarbij ook innovatieve bedrijven tegen die willen helpen. De wil is er echt wel. Maar Den Haag moet het makkelijker maken voor de mensen."

Van 130 naar 100 op de snelweg, is dat een mogelijke oplossing?
"Nee. De afgelopen jaren is er veel geld in gestopt om 130 te kunnen rijden. Als je de snelheid aanpast, heeft dat ook verkeerskundige effecten. Hoe snel ben je ergens?"

Stoffel pleitte zelf voor een autoloze zondag op Twitter. "Sommige mensen vinden het geweldig, en een aantal ook niet. Ook christenen soms niet, die vragen zich af hoe ze nu naar de kerk moeten."

"Het komt er op neer dat klimaatdoelen goed zijn, maar het moet betaalbaar zijn. We moeten niet forceren."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify