Lisette

Levensverhaal

29 januari 2019 door Redactie

Lisette kreeg boulimia en had in elke tas laxeerpillen

De 24-jarige Lisette was zeventien toen ze boulimia ontwikkelde. Ze at alles wat los en vast zat en dat moest er ook weer uit. "Ik had in elke tas laxeerpillen."

De jonge vrouw vertelt haar verhaal aan LindaNieuws. “‘Wat heb jij dikke benen", zei haar vader een keer. "Die uitspraak zal ik nooit vergeten. Hij was mijn voorbeeld en ik deed alles om hem trots te maken. Toen ik klein was, mocht ik mezelf niet zijn. Zo voel ik dat. Ik wilde beroemd worden en opvallende kleding dragen, maar mijn vader adviseerde me op de achtergrond te blijven. Emoties waren taboe, die schoven we thuis onder het tapijt.”

Verdriet onderdrukken
“Als we op school in groepjes moesten werken, was ik het timide meisje zonder eigen mening. ’s Avonds in bed huilde ik. Stoppen met eten moest mijn verdriet onderdrukken, maar de honger zorgde al gauw voor cravings. Roze koeken, Magnums, drop, chocola, bakken ijs, droge cruesli: zo veel mogelijk proppen en doorslikken. Ik lepelde met gemak hele potten pindakaas leeg en werkte complete broden weg.”

Laxeerpillen
“Ik heb alles achter in m’n keel gestopt, maar de spuugreflex bleef uit. In elke tas zaten strips laxeerpillen; die slikte ik de hele dag. Na een eetbui nam ik een extra dosis. De ellende begon pas echt toen ik op kamers ging; ik kon ongestoord mijn gang gaan. Op mijn dieptepunt kreeg ik 4000 calorieën binnen per eetbui, verschillende keren per dag.”

Intense gesprekken
“Er zijn momenten waarop het ineens weer begint te malen. Maar het onderliggende verdriet is aangepakt. Mijn ouders en ik zijn dichter tot elkaar gekomen dankzij intense gesprekken met een therapeut. Ik eet nu zonder problemen een paar bonbons.”

Foto: Shutterstock / Lisette is niet op de foto afgebeeld

Vond je dit een mooi verhaal? Dit artikel is powered by #Bambr.
Lees hier meer inspirerende verhalen op Bambr.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify