Gert-Jan Segers

Nieuws

28 januari 2019 door ANP

Segers: voor woensdag oplossing kinderpardon

Volgens Gert-Jan Segers van de ChristenUnie moeten de coalitiepartijen voor het Kamerdebat van woensdag een oplossing hebben gevonden voor het kinderpardon. Drie van de vier partijen willen het kinderpardon versoepelen.

"Deze week is er een debat, dan moeten we weten waar we gaan landen," zei Segers voor aanvang van het wekelijke coalitieoverleg. Ook Klaas Dijkhoff (VVD) zou dat graag willen. "Het fijnste is wel als je voor het debat eruit bent." Hij verwacht deze dag nog geen oplossing.

Dijkhoff wil vasthouden aan het regeerakkoord. Daarin staat dat het kinderpardon "in haar huidige vorm gehandhaafd" blijft. "Punt is hoe gaan we om met de wensen van anderen en het regeerakkoord, en is daar überhaupt iets te vinden."

Premier Mark Rutte wilde alleen kwijt dat het "ingewikkeld" is. Volgens Rob Jetten van D66 is "het allerbelangrijkste dat het voorstel om het kinderpardon soepeler toe te passen wordt uitgewerkt".

Reacties

A
Falend beleid van overheid en IND brengt het protest van CU, schaamte past hier.

Ontmoediging van dwalende gelukszoekers is op z'n plaats binnen de CU.

Elke euro in Nederland uitgegeven aan een asylzoeker heeft de waarde in hun thuisland van 5-6 euro.

Daarnaast zuigt Nederland/Europa het intellect uit de wereld als NEO-koloniaal, schaamte past.

Shalom
REAGEER
T
1.

Hier gewortelde kinderen Niet uitzetten.

2.

De politiek dient ervoor te zorgen dat de asielprocedures niet meer vele jaren kunnen duren. Beperk de procedeer mogelijkheden van zowel de staat als van de asielzoekers. Dit hoeft de zorgvuldigheid niet te benadelen.
REAGEER
De beste oplossing is volgens mij dat er niets verandert aan het regeringsbeleid op dit punt. Ik lees hoopgevende berichten dat de VVD niet opschuift. Het mooiste zou zijn als de CU de regering laat klappen, want dan kan de kartelpolitiek wellicht een zachte dood sterven.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify