Voormalig bendeleider vertelt over Jezus bij mensen die hij ooit terroriseerde

Nieuws

28 januari 2019 door Redactie

Voormalig bendeleider vertelt over Jezus bij mensen die hij ooit terroriseerde

Rene Martinez is een voormalig bendeleider. Hij terroriseerde hele gemeenschappen, nu brengt hij de liefde van Jezus bij diezelfde gemeenschappen.

Hij groeide op in Leisure City, Florida. Het was alles behalve eenvoudig. "Ik ben opgegroeid zonder vader", zegt hij tegen CBN News. "Mijn moeder leefde op straat. Ze hield zich besig met een vorm van hekserij. Ik begon demonen te zien, ze achtervolgden me mijn hele leven."

Martinez wordt ook wel Level genoemd. Toen Level 12 werd leidde de duisternis hem tot een crimineel leven. Hij deed aan inbraak, stal wapens en raakte betrokken bij drive-by shootings

Oog in oog met de dood
In 1990 startte hij een bende die bekend staat als Latin Syndicate. "We hadden bijna 300 leden en de FBI deed onderzoek naar ons. De helft van mijn homies zit nu in de gevangenis, de andere helft is dood." Zelf kwam Level ook meerdere keren oog in oog te staan met de dood.

Zijn leven veranderde enigszins nadat hij vader werd. Om voor zijn gezin te zorgen, werd hij een professionele Mixed Martial Arts vechter. Hij kreeg succes. Hij had voldoende geld, hij kreeg aanzien en bekendheid. Echter kon het succes zijn leegte niet opvullen. Het was rond die tijd dat zijn moeder christen werd en voor Level begon te bidden.

Ontmoeting met God
Al gauw kreeg hij een ontmoeting met God. "Het was alsof Hij me mijn hele leven in ongeveer vijf seconden liet zien. Ik viel gewoon op mijn knieën, ik begon naar God uit te schreeuwen. En toen God tegen me sprak, wist ik dat als ik me niet overgaf, ik het gevoel zou hebben dat ik zou sterven."
 
Het is ongeveer tweeënhalf jaar geleden dat die ontmoeting met God plaatsvond. Nu bezoekt Level gevangenissen, woonprojecten en jeugdvoorzieningen om de liefde van Christus uit te delen.

'Ik geef Jezus'
"Ik kwam terug naar de straten die ik vroeger terroriseerde, maar ik geef ze nu het leven. Nu geef ik ze Jezus."

Reacties

M
Prachtig. Zo zie je maar weer God veranderd mensen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify