cip

Levensverhaal

29 januari 2019 door Dick van den Bos

Herman wilde na problemen opnieuw een kind van God worden: "Ik begreep Jezus niet meer"

"Mijn oudste broers waren, al vanaf mijn vroegste herinneringen, met drugs bezig". Herman groeide op in een traditioneel-christelijk gezin, samen met zijn vier broers en twee zussen. Hij beschrijft zijn ouders als hele lieve mensen die goed voor hen zorgden.

"Maar het was altijd heel onstuimig thuis. Er was veel ruzie omdat mijn broers verslaafd waren en erg prikkelbaar, de andere 2 broers volgden hun voorbeeld. Hierdoor werd de ellende nog groter. Mijn zus volgde ook, ik heb 7 jaar geen contact met mijn zus gehad." Toen Herman 14 jaar was, kwam hij zelf ook in aanraking met drugs. “Ik dronk toen al stevig, maar toen nam ik een jointje. Later volgde ook speed en xtc.” Door spirituele ervaringen ging hij later ook op zoek in de new age, islam en chai chi.

Broer komt tot geloof
De oudste broer van Herman, kwam ondertussen op een wonderbaarlijke manier tot geloof in Jezus gekomen. In de periode nam hij me mee naar Hillsong concerten. “Ik begon te zien hoezeer ik in de knoop zat.” Hij krijgt ook een aanraking van God. “Het was alsof Hij de kamer in kwam lopen, zo zegt Herman. Zo’n heiligheid.. ik kon alleen maar op mijn knieën vallen, huilen en God aanbidden. En ik kende God helemaal niet!” Zijn hart begon te veranderen. Hij stopte met alcohol en drugs en heeft zich laten dopen. Herman praatte met iedereen enthousiast over Jezus en wat Hij in zijn leven had gedaan.

Onder de wet
Ik zocht een geschikte gemeente en kwam toen terecht in een messiaanse gemeente. Dat zijn christenen die willen terugkeren naar de Joodse wortels van hun geloof en ook proberen elementen uit de wet na te leven. Hierdoor begreep ik Jezus niet meer. Ik voelde me veroordeeld.” Het resultaat daarvan was dat Herman weer greep naar wiet. Hij kreeg een heftige terugval en rolde weer helemaal in zijn oude leven. “Het werd zelfs twee keer zo erg. Ik kreeg zelfmoordneigingen.

Weinig hulp
De christelijke wereld blijkt heel schaars met mensen die je op dat moment kunnen begeleiden. En dat snap ik wel, ik blowde en daar kon men moeilijk mee omgaan. Daardoor keken ze niet meer naar me om. Ik denk dat dit ook echt een gebrek is in de christelijke wereld: omzien naar je naaste, naar hen die zwak zijn en ze niet los te laten. Het is gemakkelijk om bijvoorbeeld voedselpakketten te sturen naar het buitenland of op een podium te zingen. Maar als het gaat om mensen die echt naast je staan, vinden we dat ineens moeilijk worden. Ik heb me toen enorm eenzaam gevoeld.” Door een reeks van bijzondere gebeurtenissen gaat Herman terug naar Jezus een keert hij zich opnieuw af van de zonde.

Opnieuw kind van God worden
“Ik heb heel veel problemen gehad met het opnieuw kind van God te worden. Ondanks dat ik wist dat God me teruggeroepen had en dat zo duidelijk was. Ik werd steeds bepaald bij de tekst uit Petrus: ‘De hond is teruggekeerd naar zijn eigen uitbraaksel en de gewassen zeug naar het rondwentelen in de modder.’ (2 Petrus 2:22). Ook Hebreeën 10:26 maakte me bang: ‘Want als wij willens en wetens zondigen, nadat wij de kennis van de waarheid ontvangen hebben, blijft er geen slachtoffer voor de zonden meer over.’ Gelukkig staat er in datzelfde boek ook: ‘Indien u Zijn stem hoort, verhard dan uw hart niet.’

Het heeft toch nog ruim twee jaar geduurd voordat ik antwoord gaf op de roep van God. Er is gelukkig altijd weer een weg terug. De Bijbel laat zien dat God heel genadig is en heel barmhartig. Ook Israël heeft heel veel kansen gekregen, ongeacht hun zonden. Maar we moeten wel oppassen dat we er niet mee gaan spelen.”

Hoor zijn volledige verhaal en bezoek de website van De Laatste Reformatie:

Reacties

G
Mooi artikel! Bedankt voor het delen!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify