Hezbollah

Nieuws

28 januari 2019 door Israël Today | ANP

Hezbollah-leider dreigt met invasie Galilea ondanks 'succesvolle' tunneloperatie Israël

In de de afgelopen maand maakte Israël een grote show van het ontdekken en neutraliseren van terroristische aanvalstunnels die van Zuid-Libanon naar het noorden van Israël lopen, meldt Israël Today. Afgelopen zaterdag relativeerde Hezbollah-leider Sheikh Hassan Nasrallah dit succes door te stellen dat Israël nog geen 10 procent heeft geëlimineerd van de capaciteit van de terreurgroep.

Nasrallah erkende dat het binnenvallen van Galilea precies is wat Hezbollah van plan is te doen in de volgende oorlog tussen Israël en Libanon: "Een deel van ons plan voor de volgende oorlog is om Galilea binnen te trekken. (...) Het belangrijkste is dat we deze capaciteit hebben en dat we die al jaren hebben," vertelde Nasrallah dit weekeinde aan Libanon's al-Mayadeen TV.

In de afgelopen maanden heeft Israël zo'n zes smokkeltunnels van de terreurgroep vernietigd. Israël zegt dat Hezbollah jarenlang in het diepste geheim aan de tunnels heeft gewerkt. Daarmee zou de beweging honderden strijders de grens over hebben willen smokkelen. Die moesten dorpen en militaire complexen in het noorden van Israël aanvallen als er ooit oorlog zou uitbreken, aldus Israël. 

De Hezbollah-leider vertelde dat de ontdekking van die tunnels wat hem betreft geen verrassing is. "De verrassing is dat het zo veel tijd nam om deze tunnels te vinden," zei Nasrallah. "Een van de tunnels die in de afgelopen weken zijn ontdekt, is 13 of 14 jaar oud. (...) Het blootleggen van de tunnels heeft geen invloed op onze plannen om Galilea te veroveren," aldus Nasrallah.

Hij voegde eraan toe dat Hezbollah niet van plan is een oorlog te beginnen en alleen zal reageren op Israëlische agressie.

Lees hier meer op de website van Israël Today.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify