Saif-ul-Malook
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 januari 2019 door Stichting HVC

Advocaat van Asia Bibi terug naar Pakistan vanwege nieuwe rechtszaak

De Pakistaanse advocaat Saif-ul-Malook heeft besloten naar Pakistan terug te gaan om de verdediging van Asia Bibi zelf ter hand te nemen. Aanstaande dinsdag staat de rechtszaak gepland, waarin het verzoek tot herziening van de vrijspraak wordt behandeld, laat Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) weten. Het is steeds de wens van Malook geweest om zijn cliënte zelf te verdedigen totdat zij veilig is buiten Pakistan.

Dhr. Malook moest vorig jaar november Pakistan noodgedwongen verlaten vanwege aan hem gerichte doodsbedreigingen. Stichting HVC heeft hem toen opgevangen in Nederland. Na enkele weken kreeg hij via het Shelter City programma woonruimte en begeleiding. Toen duidelijk werd dat Malook niet meer veilig in Pakistan kon wonen, kreeg hij een verblijfvergunning.

Malook en HVC werken al jaren samen in de zaak van Asia Bibi. Zijn deskundigheid, dossierkennis en moed leidden na ruim negen jaar uiteindelijk mede tot vrijspraak van Bibi. Hiervoor ontving Malook tijdens een speciale dankdienst in Vianen de eerste HVC Award 2018 – Serving in persecution.

Op basis van veiligheidsanalyses gaf Stichting HVC Malook het advies om niet terug te keren naar Pakistan, mede omdat de dreiging vanuit Pakistaanse extremistische moslimgroeperingen nog altijd groot is. Desondanks heeft hij besloten om af te reizen en hoopt hij in de rechtszaal van de Suprême Court in Islamabad een pleidooi te houden voor zijn cliënte.

We weten dat er afgelopen maanden en jaren door duizenden christenen binnen en buiten Nederland is gebeden voor Asia Bibi en Saif-ul-Malook. Ook nu vraagt Stichting HVC te bidden. Voor Malooks veiligheid en voor het welslagen van zijn missie. 'Bid dat de Pakistaanse politie- en veiligheidsdiensten er in slagen om voor veiligheid te zorgen. En bid dat de vrijspraak van Asia Bibi niet hoeft te worden herzien!,' aldus HVC.

Klik hier om op de hoogte te blijven van deze kwestie.


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
Meer over Asia Bibi »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen