Mayra

Dagelijks leven

28 januari 2019 door Redactie

Mayra gaat de strijd aan met fatshaming: 'We zijn meer dan ons gewicht'

Mayra Louise de Wilde weet dat ze overgewicht heeft. Ze vertelt erover in 'Het Parool'. Ze verzoekt mensen om haar niet belachelijk te maken.

Op haar elfde begon Mayra wat voller te worden. Zo'n twintig jaar heeft ze het gevoel gehad dat ze er helemaal niet toe deed. "Ik zag mezelf nooit als genoeg." Dat zorgde voor een vreemd eetpatroon. Zo sloeg ze bijvoorbeeld haar ontbijt over, negeerde ze hongersignalen en had ze vaak last van een eetbui. Ze was jarenlang onzeker, totdat haar vader overleed. Op dat moment heeft ze de knop omgezet.

Nu is ze 37 en zit Mayra goed in haar vel. Ze heeft zichzelf geaccepteerd. op haar blog en via Instagram laat ze een tegengeluid horen tegen alle negativiteit rond overgewicht. Ze plaatst foto's van haar in minder verhullende kleding en badpak. Daar reageren mensen op met rotopmerkingen, zoals 'vies' en 'lelijk'. Mayra weet inmiddels wel beter. "We zijn meer dan ons gewicht."

Dit bericht bekijken op Instagram

Je meid staat dit weekend in @hetparool en op @pshetparool. Met een interview over dik zijn en fatshaming. Koop die krant. Of lees het artikel via mijn stories ❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I’m featured in a Dutch newspaper with an article about being fat & fat shaming. Damn proud! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Fotografie: Brenda de Vries - @brendadevries.photography Styling: Jeroen Kamphorst - @GrjKamphorst Hair & Make up: Esther GoldStein - @EstherGoldstein.nl Photo Editor: Michiel van den Berg⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #happyisnotadresssize #fuckfatshaming #bodypositivity

Een bericht gedeeld door Mayra | Self-Love Blogger (@mayralouise) op

Foto: Instagram

Vond je dit een mooi verhaal? Dit artikel is powered by #Bambr.
Lees hier meer inspirerende verhalen op Bambr.nl

Reacties

r
Dit is gewoon de werkelijkheid en gelukkig geen fotoshop!

Je bent mooi, zoals je bent!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify