Rusland Israël

Nieuws

25 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Rusland roept Israël op om te stoppen met bombarderen boven Syrië

Rusland heeft Israël woensdag opgeroepen om te stoppen met 'willekeurige' luchtaanvallen op doelen in Syrië, laat Israël Today weten. Aanleiding zijn luchtaanvallen van het Israëlische leger op doelen van het Iraanse Quds-korps in Syrië.

Nadat zondag een vanuit Syrië gelanceerde raket werd onderschept boven de berg Hermon, reageerde de Israëlische luchtmacht zondagavond met intensieve lucht­aanvallen op Iraanse posities in Syrië. Doelwitten van de aanvallen waren onder meer Iraanse wapendepots, een Iraans inlichtingencentrum en een militair trainingskamp dat door Iraanse strijdkrachten in Syrië wordt gebruikt.

"We vragen iedereen dringend om na te denken over de mogelijke gevolgen van het uitlokken van een nieuwe ronde van chaos in het Midden-Oosten," aldus woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. De Russische verklaring sprak niet over de Iraanse militaire opbouw in Syrië, waarvan Teheran heeft erkend dat die de Joodse Staat verder moet bedreigen. Iraanse leiders hebben openlijk toegegeven dat zij die willen vernietigen. 

Eerder deze week sprak een Iraanse generaal dreigende taal. "We zijn klaar voor de beslissende oorlog die tot de verdwijning van Israël zal leiden." Ook heeft de Syrische ambassadeur bij de VN dinsdag gedreigd om de Israëlische luchthaven Ben Goerion te bombarderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify