veertigdagenkalender

Nieuws

25 januari 2019 door Tear

Tear viert 10-jarig jubileum veertigdagenkalender

Ontwikkelingsorganisatie Tear brengt voor de tiende keer een veertigdagenkalender uit. Dit jaar is het thema daarom ‘40 dagen vieren’. De kalender helpt lezers om bewust toe te leven naar Pasen èn bewust in het leven te staan.

Net als andere jaren is de Tear-kalender een combinatie van inhoudelijke, bijbelse overdenkingen en een variatie aan tips en praktijkvoorbeelden rond het thema gerechtigheid. Uit de evaluaties van de afgelopen jaren blijkt dat de kalender mensen daadwerkelijk in beweging zet. Campagneleider Joost van Dieren: "Soms gaat dat om heel praktische dingen. Zet je tuinbankje niet achter, maar voor je huis, raadden we de lezers eens aan. We kregen reacties van mensen die dat gedaan hebben en nu veel meer contact hebben met de buurt. Dat is bemoedigend om te horen. We hopen dat lezers via de kalender ontdekken dat ze op verschillende manieren met gerechtigheid aan de slag kunnen gaan."

Van kruimels tot Judas
De nieuwste kalender werkt het thema vieren uit aan de hand van de laatste viering van Jezus: Het avondmaal. Elke auteur reflecteert op een ander onderdeel van de ‘maaltijd’: van de ‘uitnodiging’ en ‘de gasten’ tot de ‘kruimels’ en de ‘Judas’. Schrijvers die aan deze editie meewerkten zijn: Jeannette Westerkamp, Jurjen ten Brinke, Mariska Potters, Jan Wolsheimer, Mirjam van der Vegt, Marnix Niemeijer, Petra de Nooy en Otto de Bruijne.

Gratis materialen
De Tear-kalender is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in christelijk Nederland. Steeds meer christenen van uiteenlopende denominaties lezen mee, soms samen met hun kerkelijke gemeente. Als aanvulling op de kalender zijn op de www.tear.nl/kalender gratis materialen te downloaden, zoals een liturgie voor de Stille Week, programma’s voor kinder- en jeugdwerk (een samenwerking van Tear, Er op uit! en Young and Holy) en een handleiding met gespreksvragen voor kringen geschreven door Herman Bouma, programmaleider van Umoja Nederland. Daarnaast ontvangt iedereen een gezinsschriftje (een samenwerking tussen Tear en opvoedingsmagazine Jente) om ook met jonge kinderen de veertigdagentijd bewust te kunnen beleven.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify