antisemitisme

Nieuws

25 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Christen kan toenemende Jodenhaat niet langer aanzien en richt stichting op

"Mensen zijn zich er niet van bewust hoe ernstig Jodenhaat is. Ik kwam daar zelf achter toen ik een paar jaar geleden zag dat een Joods gezin moest verhuizen wegens haat," vertelt de 47-jarige Eric Vink in gesprek met het Nederlands Dagblad. Om het toenemende antisemitisme te bestrijden richt hij Stichting Antisemitisme Preventie (SAP) op.

In 2017 leidde discriminatie op grond van ras het meest tot vervolging (42 procent), Meteen daarna kwam antisemitisme, met 41 procent. In 2016 ging nog 22 procent van de discriminatiezaken over antisemitisme. In 2013 lag het aandeel trouwens ook al rond de 40 procent. Tienduizenden Franse Joden emigreerden de afgelopen vier jaar. Naar Israël, maar ook naar onder meer de VS en Canada, volgens velen vanwege een gevoel van onveiligheid. In Nederland is een dergelijke beweging niet te zien.

Tegenover het ND legt Eric uit waarom zijn nieuwe stichting nodig is. "Hoewel er al organisaties zijn, zoals Centrum Informatie en Documentatie Israël, die zich bezighouden met het tegengaan en signaleren van antisemitisme, is er nog geen stichting die zich in de eerste plaats bezighoudt met het voorkomen ervan." Met zijn stichting wil hij Joden en niet-Joden met elkaar in contact brengen. "Als mensen elkaar leren kennen, ontdekken ze wie de ander eigenlijk is."

Lees hier het volledige interview in het Nederlands Dagblad.

Foto: Christenen voor Israël

Reacties

J
Heel goed!!

mijn steun heb je.

REAGEER
Goed initiatief. Maar waarom niet onder de vlag van Christenen voor Israël?
D
Christenen voor Israël is opgericht in 1967, toen Israël na een aanvalsoorlog de westelijke Jordaan-oever bezette en sindsdien de bevolking daar meedogenloos heeft onderdrukt. De Palestijnen zijn Semieten, de hedendaagse Joden nauwelijks. Bestrijding van antisemitisme is dus een goede zaak.
Toon meer antwoorden (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify