Mattheus

Nieuws

25 januari 2019 door Dick van den Bos

Mattheüs gelooft dat er vanaf 2020 een grote oogst gaat komen: “God sprak heel specifiek dat Nederland er klaar voor is”

Al sinds 2003 organiseert Mattheüs van der Steen met een team Holy Spirit Nights (of Fire Nights) in Nederland. Mensen krijgen daar een ontmoeting met God of zijn voor het eerst vervuld met de Heilige Geest. Maar, vertelt Mattheüs, God heeft gesproken om een andere richting op te gaan. “We moeten de mensen gaan voorbereiden om de oogst binnen te halen. God heeft dat door heel veel mensen, duidelijk gesproken.” De organisatie achter deze events, waar Mattheüs leiding aan geeft, heet Gospel Music Festival. Ze gaan dit jaar maandelijks Harvest Nights organiseren.

Gospel Music Festival staat voor een internationale charismatische beweging met de wens om het evangelie van Jezus Christus aan alle mensen brengen die nog niet zijn bereikt.

De enthousiaste evangelist is al bijna 20 jaar zeer actief in het kerkelijke landschap van Nederland. In 2008 vulde hij de Ahoy met 8.000 man voor de conferentie ‘Heaven on Earth’. Vervolgens ontstonden er vanuit die bediening door heel Nederland Fire Nights. De impact op Nederland is daarvan betrekkelijk groot geweest en de charismatische beweging krijgt meer voet aan de grond, ook in de PKN en in de Rooms-Katholieke Kerk.

In plaats van hier nog jaren mee door te gaan, gooien ze het nu over een andere boeg. “God sprak heel specifiek dat Nederland klaar is voor de oogst, en het bleef maar terugkomen. Niet alleen in ons team, maar door het hele land. Er werd veel gesproken dat 2019 het voorbereidingsjaar is waarin mensen getraind gaan worden, en dat in 2020 minimaal drie jaar lang heel veel mensen tot bekering gaan komen. We zijn bezig met het onderzoeken van een groot evangelisatie evenement in Nederland in 2020 waar we duizenden mensen verwachten...”

Verlangen
“Je ziet het verlangen in Nederland zó sterk toenemen. Je ziet steeds meer verlangen naar de Heilige Geest bij Opwekking, maar ook bij bewegingen zoals There is More. Desondanks: de vervulling met de Heilige Geest is geen doel op zichzelf. Het is de bedoeling om bekrachtigd te worden en zo een getuige te zijn. Als getuige ben je geroepen om de oogst binnen halen. Deze switch willen we nu maken; we willen mensen toerusten om de oogst binnen te halen. Ik geloof dat er een grote oogst aan zielen komt tussen 2020 en 2023.”

“God sprak heel specifiek dat Nederland klaar is voor de oogst, en het bleef maar terugkomen."

“Ik heb ook een droom over de Pinksterdag. In Jeruzalem kwamen mensen samen van alle culturen en denominaties. In die periode heerste de atheïstische antichrist-geest. Mensen hadden geroepen: ‘Kruisig Hem, kruisig Hem.’ Mensen zeiden massaal ‘nee’ tegen Jezus. Maar toen kwamen 120 mensen samen en gingen bidden. De atmosfeer veranderde. Er kwam een nieuw geluid boven de stad. Dat was niet het geluid van de biddende mensen, maar een geluid vanuit de hemel. En de mensen verzamelden zich. Dezelfde mensen die riepen: “kruisig Hem!” Diezelfde mensen vroegen nu: “Wat kan ik doen om gered te worden?” Ik geloof dat de steden, dorpen en straten in 2020 bezocht gaan worden door God, dat de antichrist-geest zal verdwijnen en dat mensen Jezus gaan leren kennen.”

De Harvest Nights gaan gehouden worden door heel het land. Bijvoorbeeld in Amersfoort, Drachten, Amsterdam, Katwijk en andere plaatsen. “We werken op elke locatie samen met minimaal twee lokale kerken, want we geloven sterk in het optrekken als een eenheid. In een avond die week ervoor gaan we met z’n allen bidden voor de stad. We rusten de mensen daar ook praktisch toe: hoe versta je Gods stem? Hoe vertel je mensen het evangelie? Vervolgens gaan mensen op de dag zelf de straat op om mensen over Jezus te vertellen en hen uit te nodigen naar de Harvest Nights. Op de Harvest Night wordt het pure evangelie gepredikt, is er aanbidding en een oproep tot bekering. Er is ook ruimte om gebed te ontvangen voor genezing of bevrijding.”

Je bent heel positief over de toekomst van Nederland, en opwekking die je verwacht. Tegelijkertijd zien mensen vooral kerken sluiten en ruimte voor christenen afnemen…
“Ik begrijp het dat mensen daar somber over worden. Tegelijkertijd moet je wel kijken uit welke bron het negatieve nieuws komt. Is het een wereldse bron, of een andere bron? Het klopt inderdaad dat de statistieken zeggen dat kerken leeglopen. Als je alleen naar de cijfers kijkt, dan is het inderdaad een triest verhaal. Daar wil ik wel een kanttekening bij plaatsen. Het verlaten van een kerk wil niet zeggen dat de mensen die de kerk verlaten, ook God verlaten.”

"Als je alleen naar de cijfers kijkt, dan is het inderdaad een triest verhaal. Daar wil ik wel een kanttekening bij plaatsen. Het verlaten van een kerk wil niet zeggen dat de mensen die de kerk verlaten, ook God verlaten.”

“Vervolgens zie je ook veel evangelische bewegingen, zoals Jong en Vrij, DoorBrekers, Mozaïek0318, Thousand Hills of andere kerken, heel hard groeien. Veel mensen die de kerk verlaten, schrijven zich uit, maar gaan vervolgens naar een gemeente waar je geen lidmaatschappen hebt. Ik hoor ontzettend veel mensen die naar pinkstergroeperingen gaan. In Ermelo, waar ik woon, is die tendens ook zichtbaar. Oftewel: ik denk dat het reuze meevalt. Je ziet juist de evenementen, zoals Opwekking, alleen maar toenemen. Ik geloof dat de beweging van God in Nederland eerder toeneemt dan afneemt. Ik denk wel dat mensen moe zijn van kerken die een businessmodel hebben. Mensen zijn erg op zoek naar verbinding en familie.”

Als je kijkt naar landen met veel opwekking, dan zijn mensen bereid om zelfs hun leven ervoor te geven. Zie je die honger wel zo sterk in Nederland?
“Ik heb inderdaad daar veel van gezien in het buitenland. Christenen in Azië hebben vaak veel discipline. Om 5 uur opstaan en dan drie uur bidden. Ze hebben een enorme passie voor God en voor gebed. Dat is zeker zo. Maar toch hebben we dat in Europa ook genoeg mee gemaakt. Kijk naar de opwekking in Wales. Daar was een enorme honger naar gebed. Ik ervaar het opnieuw. Wij startten een bijbelschool in 2017 en daar meldden zich 600 studenten. Dat is enorm veel. Mensen willen groeien in het bovennatuurlijke! Ze willen uitstappen en andere mensen aansteken met hun passie!”

Wat kun je bij de Harvest Night outreach verwachten?
"Voor een Harvest Night houden we een week voor het evenement een outreach daar gebeurt het volgende: Je wordt getraind, je leert hoe je Gods stem beter kan verstaan, én hoe je op eenvoudige wijze het evangelie kan uitleggen. Stel dat jij dat erg spannend vindt, dan kun je meelopen met mensen die meer ervaring hebben. Het mooie is ook dat we het via de lokale gemeentes meedoen, zodat het daar verder kan gaan!”

Wat kan je bij een Harvest Night evenement verwachten?
"Samen met honderden mensen God aanbidden met mensen uit heel het land en verschillende denominaties. Een krachtige boodschap, een duidelijke bekeringsoproep om je leven aan Jezus te geven, getuigenissen, gebed voor genezing en bevrijding en vervulling met de Heilige Geest, gebedsmomenten waarin we samen gaan bidden voor de stad en voor Nederland en tijd om met elkaar te connecten."

Klik hier voor meer informatie over de Harvest Nights.

Reacties

De "antichrist-geest" (zie artikel) zal niet verdwijnen. De Bijbel spreekt van een massale afval in de tijd vóór de wederkomst. Het is de tijd van oordelen. En het oordeel begint bij het Huis van God (Ez. 9:6). De grote afval, het oordeel van God over de naam-christenen (2Ths.2:11) gaat gepaard met heiliging van de ware christenen. Met andere woorden: De tijd van de grootste afval en misleiding ooit van schijnchristenen (2Thss.2:3) zal tegelijk de tijd zijn van de grootste opwekking en heiliging door de Geest van de ware christen (2Thss.2:13).
B
Hi Dirk, ik had in mijn helaas weg gehaald reactie dezelfde tekst genoemd, van harte eens met jou.

Ik vind het jammer, dat de redactie zo snel en rigoureus te werk gaat, m.i. heb ik niets persoonlijks over MvdSteen geschreven, maar ik herhaal hier onder de feiten.

Shabbath shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (19)
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify