Nieuws

24 januari 2019 door Katholiek Vandaag

Nieuwe mediakanaal Katholiek Vandaag van start

Op donderdag 23 januari gaat het nieuwe mediakanaal 'Katholiek Vandaag' van start. Met een wekelijks nieuwsoverzicht over paus Franciscus en het Vaticaan en een talkshow die elke donderdagavond vanuit een lokale geloofsgemeenschap wordt uitgezonden wil het kanaal de band tussen gelovigen in Nederland en Vlaanderen versterken.

Verbinding
"We willen mensen letterlijk helpen om katholiek vandaag te zijn," vertelt mediapriester Roderick Vonhögen (foto). "Het is in onze samenleving niet makkelijk je geloof te beleven. Zeker niet voor de generatie jonge ouders, de dertigers en de veertigers. Ze staan er vaak alleen voor. Terwijl zij juist een belangrijke rol spelen in de geloofsoverdracht aan de volgende generatie."

"Ons hoofddoel is daarom via onze programma's katholieken met elkaar te verbinden. Zowel lokaal als met de wereldkerk. En dat kan heel goed via sociale media, soms nog beter dan via de bestaande kanalen in krant of op televisie."

De lancering van Katholiek Vandaag valt samen met de Wereldjongerendagen in Panama, waar paus Franciscus met een miljoen jongeren uit de hele wereld de komende dagen bijeen is. "In ons eerste nieuwsprogramma kunnen we zo meteen de enorme vitaliteit van katholieke gelovigen laten zien. En in onze eerste talkshow vanuit Baarn kijken we naar dit evenement met Annemarie van Diepen, die bij de vorige Wereldjongerendagen namens Nederland de paus toesprak."

Samenwerking
Katholiek Vandaag werkt zoveel mogelijk samen met bestaande organisaties en initiatieven. "Er zijn gelukkig nog heel wat katholieke organisaties actief in het Nederlandse taalgebied, ook in de media. Wij willen de mooie initiatieven die er zijn versterken en via sociale media helpen te verspreiden. Voor het wekelijkse nieuwsoverzicht werken we bijvoorbeeld samen met het Nederlands Dagblad en verwijzen we naar berichtgeving van het Vlaamse Kerknet."

Het initiatief wordt financieel gedragen door steunleden die maandelijks met een kleine bijdrage de programma's mogelijk maken.

Informatie
Katholiek Vandaag is een initiatief van Stichting Trideo en is te vinden op de website katholiekvandaag.nl en op Facebook, Twitter, YouTube en Instagram. Meer informatie is te vinden op de website.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify