Nieuws

25 januari 2019 door SGP

SGP wil geen Europees leger

De SGP wil geen Europees leger. Al eerder is daarover in de Tweede Kamer gedebatteerd waarbij een meerderheid liet weten zo’n leger niet te willen. Toch lijkt het erop dat zo’n leger er sluipenderwijs tóch komt.

Aanleiding voor de SGP is de Verklaring van Aken die afgelopen maandag is getekend door Duitsland en Frankrijk. Daarin wordt de weg naar een Europees leger geplaveid. SGP-Kamerlid Chris Stoffer: “Als Duitsland en Frankrijk samenspannen, kun je op je vingers natellen wat er gaat gebeuren. Zo’n Europees leger komt er alsnog, hoewel de meeste lidstaten daar niets van moeten hebben. Het is daarom goed als de Tweede Kamer acht geeft en daar duidelijk stelling tegen neemt.”

Eerder werd er een motie van SGP en CDA aangenomen tegen een Europees leger. De Defensiespecialist van de SGP zal de minister vragen deze motie onder haar arm mee te nemen naar de Raad van de Europese ministers van Defensie die voor volgende week zaterdag gepland staat. “Laat onze minister daar maar naar toe gaan met een duidelijke en stevige uitspraak van ons parlement. Dan staat ze sterker,” aldus Chris Stoffer.

Reacties

J
Ook dit is weer een van die "problemen" die zich BESLIST gaan voordoen vanuit de algemene GEDOOG-houding binnen de EU-lidstaten.



Nederland neemt het voortouw en stelt KORT EN KRACHTIG in EEN ZIN:

"ZODRA ER EEN EU-LEGER KOMT is NEDERLAND - NED-UIT = NEXIT!"



WEIGEREN er zelfs nog maar EEN enkel woord aan VUIL maken!

Indien er toch discussie komt: OPSTAPPEN en de ZAAL VERLATEN!

Blijft de discussie lopen, Spoorslags vertrekken richting thuisbasis!



REAGEER
De opmaat naar een politieke EU, met alle gevolgen van dien? Het begon zo mooi en onschuldig als een 'monetaire unie'.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify