Musical Awards 2019

Nieuws

25 januari 2019 door Redactie

Dit zijn de winnaars van de Musical Awards 2019

Het was gister een mooie avond voor de musicals. In de Amsterdamse RAI zijn de Musical Awards 2019 uitgereikt, waar The Addams Family de grote winnaar werd. Dat schrijft NOS.

The Addams Family is uitgeroepen tot beste grote musical en regisseur Paul Eenens kreeg de award voor beste regie. Ook Jon van Eerd, die de voorstelling vertaalde en bewerkte, kreeg een prijs voor zijn werk. The Addams Family verzilverde drie van de elf nominaties.

Evita viel ook goed in de prijzen. De prijs voor beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol ging naar de acteurs van de musical over de Argentijnse Evita. René van Kooten en Brigitte Heitzer mochten de prijs in ontvangst nemen. Heitzer was in 2008 al eens genomineerd voor haar rol als Evita Péron, maar greep toen mis. Vorig jaar keerde het stuk terug op de planken en werd Heitzer opnieuw gevraagd voor de hoofdrol.

De publieksprijs ging naar The Lion King. 53% van de stemmen waren voor de musical. De musical heeft deze prijs al eerder gewonnen.

Andere prijzen waren onder meer voor Jeannine la Rose (beste vrouwelijke bijrol in The Color Purple), Laus Steenbeeke (beste mannelijke bijrol in Woef Side Story) en Jochem Smit (aanstormend talent voor You're The Top). Het stuk Selma Ann Louis kreeg de prijs voor beste kleine musical en kostuumontwerper Yan Tax ontving dit jaar de Oeuvre Award.

Er was veel gedoe over het korte optreden van Anastasia, bekend van hits als 'I’m Outta Love' en 'Left Outside Alone'. De zangeres werd ingevlogen om een award uit te reiken, maar dat ging niet zo soepel. Ze had moeite met de autocue en had zich duidelijk niet goed voorbereid. Albert Verlinde kon het niet laten om daar nog iets over te zeggen: “Ik lees niet vanaf de autocue, maar vanuit het hart.”

Nog even nagenieten van de geweldige opening met Davina Michelle, Jamai en Freek Bartels

Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify