Otto de Bruijne

Nieuws

24 januari 2019 door Christenen voor Israël

Tentoonstelling Otto de Bruijne is geopend

Op vrijdag 18 januari werd de expositie van kunstenaar en theoloog Otto de Bruijne feestelijk geopend in het Israëlcentrum. De tentoonstelling draagt de naam: ‘Licht in de nachten van Israël’.

Voorzitter van Christenen voor Israël Pim van der Hoff overhandigde het eerste exemplaar van het gelijknamige boek aan Otto de Bruijne, met de woorden: “Otto is niet alleen een beeldend kunstenaar, maar ook een woordkunstenaar.”

In zijn toespraak legt Otto de Bruijne (1949) uit dat de tentoonstelling uit vier delen bestaat. Een serie schilderijen over de nachtgezichten van Zacharia, een over het boek Openbaring, een serie tekeningen over de aartsvader Jakob (die in de nacht vocht met de engel bij de beek Jabbok, en ook de nacht doorbracht in Bethel, waar hij de ladder zag die de hemel en de aarde verbonden. De laatste ‘afdeling’ bestaat uit een diversiteit aan kunstwerken over verschillende thema’s.

De kunstenaar benadrukt dat hij in zijn schilderijen ‘pictogrammatisch’ te werk gaat. Hij wil niet te gedetailleerd schilderen wat in de Bijbel beschreven wordt, en tegelijk ook niet te vaag blijven. De pictogram-stijl vertelt het verhaal op een visuele en heel duidelijke manier.

De Bruijne benadrukte dat hij God dankbaar was dat het mogelijk was om deze expositie te mogen maken.

Tot en met 4 mei is de tentoonstelling te bezoeken in het Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. Geopend van maandag t/m zaterdag van 10 tot 16 uur. Toegang is gratis (incl. koffie/thee). Van harte welkom!

Luister in deze podcast wat Otto vertelt over de tentoonstelling (vanaf ongeveer 12m15s).

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify