MAF-vliegtuig

Nieuws

23 januari 2019 door MAF

MAF-Nederland gaat nieuw vliegtuig kopen

De Nederlandse afdeling van MAF (Mission Aviation Fellowship) heeft de benodigde twee miljoen Euro binnen nodig voor de aanschaf van een nieuw vliegtuig. De inzamelingsactie heeft slechts circa negen maanden geduurd. De organisatoren zeggen verbluft te zijn over de geefbereidheid van christelijk Nederland. Die lijkt eerder groter dan kleiner te worden.

Halverwege november meldde de christelijke hulporganisatie al verrast te zijn dat ze in zes maanden tijd al een miljoen Euro binnen hadden gekregen. Destijds bevestigde een van de organisatoren van Christelijk Charitatief Peil, een periodiek marktonderzoek onder christelijke goede doelen in Nederland, dat er mogelijk sprake is van een trend.

En wel dat het gulle protestants-christelijke deel van Nederland, waar MAF haar voornaamste donateurs heeft, tegenwoordig nòg meer de beurs trekt voor het goede doel dan afgelopen jaren.

Eind november liep het aantal giften voor het nieuwe vliegtuig weer iets terug, waarna MAF-Nederland vroeg aan haar zusterorganisatie in Engeland ook mee te helpen. Maar in december en begin januari begonnen de giften vanuit Nederland weer aan trekken. Uiteindelijk kwam er vanuit Nederland 1,8 miljoen en vanuit het Verenigd Koninkrijk twee ton.

"Uiteindelijk was het waarschijnlijk ook zonder de hulp vanuit Engeland gelukt,’’ vertelt MAF-directeur Adri van Geffen. "Dit is boven alle verwachting, we zijn enorm dankbaar. Onze achterban wil investeren in de lange termijn, zo blijkt.’’

Met het geld wordt nog dit jaar een Cessna Caravan gekocht, een vliegtuig met een geschatte levensduur van tussen de twintig en dertig jaar. Het toestel gaat vliegen in ZuidSoedan.

Lees hier meer over het werk van MAF-Nederland.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify