Omzien naar elkaar

Nieuws

23 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Kerkleden vinden 'omzien naar elkaar' belangrijker dan een fijne kerkdienst

Kerkleden zien ‘omzien naar elkaar’ als de belangrijkste meerwaarde van hun kerk. Dit blijkt volgens het Nederlands Dagblad uit een peiling van Actie Kerkbalans, de grootste landelijke fondsenwerfactie in Nederland.

Meer dan de helft van de bijna driehonderd mensen die aan het onderzoek meewerkten, vindt ‘omzien naar elkaar’, ‘je bekommeren om naasten’ en ‘zorg voor ouderen en eenzamen’ het beste bij hun kerk passen. Slechts 22 procent vindt ‘inspirerende zondagse vieringen’ het meest kenmerkende van hun kerk. ‘Geloofsinspiratie’, ‘het leven vieren en beleven’ en ‘ missionaire activiteiten’ scoren minder hoog.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De dit jaar voor het eerst gehouden peiling heeft als doel organisatoren te laten nadenken over de meerwaarde van hun kerk en om deze waarde ook te gebruiken in hun plaatselijke communicatie over Kerkbalans, bijvoorbeeld in de folder of de brief gericht aan de kerkleden. Daarbij geeft de peiling een beeld van wat over het algemeen als belangrijkste meerwaarde wordt ervaren. De landelijke fotowedstrijd was hieraan gekoppeld. Deelnemers aan de wedstrijd konden over drie waarden uit de peiling foto’s insturen.

Zaterdag 19 januari ging de campagne van Actie Kerkbalans 2019 in het hele land van start. Vele lokale kerken organiseren een startmoment door bijvoorbeeld om 13.00 uur de klokken te luiden. In de twee weken daarna worden dan de kerkleden benaderd voor een bijdrage aan de lokale kerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify