verliefd

Dagelijks leven

23 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Ik ben lid van de GerGem en mijn vriendin is evangelisch - wat nu?

'Mijn vriendin en ik hebben ondertussen zo’n vier maanden een relatie en we hebben het goed samen. Alleen, er is één ding: ik ga naar een gereformeerde gemeente en zij naar een baptistengemeente,' aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

'In het begin dacht ik dat het niet per se een probleem zou veroorzaken en schoof ik het daarom voor me uit, maar ik ben er achter dat mijn gedachte niet juist was. Er is een aantal punten waar we heel anders over denken. We praten er daarom niet veel over omdat het diep van binnen niet fijn voelt om anders te denken binnen een relatie. Daarom is mijn vraag, wat kan ik het beste doen in deze situatie?'

C. A. Hoekman, ouderling van de gereformeerde gemeente in Kapelle, geeft advies. "Schuif alsjeblieft je kerkelijke verschillen niet onder de vloermat maar praat daar samen over. En ik weet uit ervaring dat dit heel moeilijk kan zijn, maar het zal zich tegen je keren wanneer je het niet doet. (...) En schuif alsjeblieft het verschil in doopopvatting niet voor je uit. Jij bent als kind gedoopt, zij is/wordt als volwassene gedoopt. Ondergeschikt? Denk samen nog eens goed na. Doe jullie Bijbel open en zoek samen biddend Gods weg. Loop er toch niet voor weg. Ik herken het allemaal zo goed!

En bega ook, wat ik je smeek, mijn fout niet. Ik zei ooit (tegen zijn toenmalige vriendin, red.): 'ik hou van haar, dus uit elkaar gaan is geen optie.' Ik had al beslist dat dit meisje voor mij de ware was, voordat ik het aan de Heere God gevraagd had. Dat is de omgekeerde volgorde. Durf te bidden: 'Heere, ik twijfel of ik wel de goede weg ga, er zijn geloofsverschillen tussen ons, die een huwelijksrelatie onmogelijk maken. Wijs me Uw weg vanuit Uw Woord en geef me moed om daarover eerlijk met mijn vriendin te praten, maar ook de moed om te breken wanneer we op grond van Uw Woord geen geestelijke eenheid ervaren, want zo mag en durf ik geen huwelijk aan te gaan. Heere, help ons.'"

"Alles verlaten, kosten berekenen en discipel zijn van de Heere Jezus staan niet los van elkaar." De ouderling raadt de vragensteller aan om samen Lukas 14:25-35 te bestuderen.

Lees hier de volledige beantwoording van C. A. Hoekman.

Reacties

Ik lees dit met verbazing... Notabene twee mensen die geloven in Jezus Christus, Lukas 14:25-35 voorleggen. Alsof het meisje een ongelovige is ofzo. Nu al de suggestie wekken dat ze uit elkaar zouden moeten. Bizar.Als ze er samen echt niet uit zouden komen zullen ze zelf (biddend) moeten kijken of de relatie kan standhouden.Een compromisadvies: zoek een evangelisch georienteerde gereformeerde kerk. En wordt gelukkig samen onder Gods zegen!REAGEER
A
Als je beiden een kind van God bent (na bekering, Joh. 1:12) is het een kwestie van de bijbel en God's Geest gehoorzamen. Gods Geest leidt beiden in de volle Waarheid en de toekomst in.

Shalom, gebruik je hart in overgave, en niet je hoofd.
REAGEER
a
ik zie niet in waarom het stel niet allebei naar hun eigen kerk kan gaan!!!
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify