Matthijs Annot

Levensverhaal

23 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Matthijs (18) heeft niet lang meer te leven: "Ik haal veel kracht en liefde uit mijn geloof in God"

"Ik ben ernstig ziek en heb niet lang meer te leven. 18 jaren vol plezier zijn mij gegeven. Ik heb een gezegend leven gehad," zegt Matthijs Annot op zijn Facebookpagina. Vorig jaar werd bij hem uitgezaaide kanker vastgesteld. In oktober 2018 werd hij gedoopt in evangelische gemeente De Basis.

"Van af mijn geboorte tot mijn geweldige werk bij Barista Café, waar ik met zoveel passie en plezier heb gewerkt. Heb ik een gezegend leven gehad. Ik heb God leren kennen en haal daar ongelofelijk veel kracht en liefde uit. Wat mij is gegeven en gegunt is ongelooflijk! Het prachtige en liefdevolle gezin waar ik in opgroeide heeft mij altijd 100% gesteund en geholpen. Ik noemde mijn leven altijd perfect en zo leefde ik ook altijd voord. Strevend naar positiviteit en vooruitgang, terwijl ik ook in het hier en nu kan zijn en volledig van het moment kan genieten. Als ik de dag weer afronde dacht ik altijd, ik heb een perfect leven. Dit is mij allemaal gegeven.

Ik hoor veel mensen zeggen dat het oneerlijk is dat ik niet zo oud wordt. Dat is ook wel zo, maar ga eens na... Als je een gelukkig moment hebt, let je dan op de tijd? Ik niet. Die momenten die het leven zo mooi maken zijn tijdloos, en als dat zo is maakt het niet echt uit hoelang je hebt. Maar maakt het uit hoeveel je van die momenten hebt.

Ik vind het wel oneerlijk dat vele kinderen over de hele wereld niet eens de kans krijgen om gelukkig te zijn. Zij worden niet warm op school verwelkomt om te bouwen aan hun toekomst. Maar zij moeten vaak gedwongen in fabrieken werken waar ze niet kunnen bouwen aan een goede toekomst en een gelukkig leven. Dat doet me zeer als ik daar aan denk.
Dan vind ik mijn situatie ineens helemaal niet meer zo oneerlijk en ben ik enorm dankbaar voor het voor het bevoorrechte leven dat ik heb."

In onderstaande video spreekt Matthijs uitgebreid over zijn geloof en ziekte:

Reacties

N
Mooi als je zo op je leven kan terug kijken. Vorige week donderdag is mijn schoonzus van 42 en moeder van 3 jonge kinderen begraven. Ook zij stond zo in het leven. Haar afscheidsdienst was dan ook niet een rouwdienst maar een dankdienst voor het leven.
REAGEER
Lieve neef, wat ben je bijzonder. Je was en bent dankbaar voor de kleine mooie momenten. Wat een levensles! En die nemen we mee hoor! We zijn dankbaar dat jullie deze mooie tijd nog veel bij elkaar kunnen zijn als gezin en dat jullie je ook laten omarmen door Gods liefde en vrede die alle verstand te boven gaat. Matthijs, Hij draagt je! Ook in het dal is onze Goede Herder erbij. Dankjewel dat je daarvan mocht getuigen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify