Columnist houdt pleidooi om elkaar aan te raken: ' Hou elkaar vast'

Mooi

23 januari 2019 door Redactie

Columnist Afke houdt pleidooi om elkaar aan te raken: 'Hou elkaar vast'

De 41-jarige Afke is columnist bij Famme. Ze is moeder van drie, partner, dochter, vriendin, buurvrouw en ZZP-er. Nu schrijft ze een pleidooi om elkaar vaker aan te raken. "Raak elkaar aan, hou elkaar vast."

Ze doelt op de relatie tussen man en vrouw. "Laten we elkaar vaker aanraken mensen. Elkaar even vasthouden tussen de bedrijven door of een aai geven in het voorbijgaan. Lepeltje lepeltje voordat je gaat slapen, zonder dat het ingewikkeld wordt of meer moet zijn dan dat. Een hand op je rug terwijl je de broodtrommels staat te vullen en een arm om je heen als je op de bank ploft."

Vertrouwen
"Even een hand op je been tijdens het motiveren van je kroost om wél een hapje te nemen. Zonder dat je er iets voor terug hoeft. Zonder woorden laten weten dat je er nog bent en dat je nog steeds weet waarom jullie ooit samen besloten.. Met iets van vertrouwen op andere tijden."

Storm
"Laten weten dat jij ook vindt dat het zo nu en dan voelt als een zuidwesterstorm en dat alles steeds een beetje waziger wordt. Dus dat jullie wachten met een knoop doorhakken en dat soort dingen tot de storm is gaan liggen."

Liefhebben
"Raak elkaar aan, hou elkaar vast. Omdat je lichaam herkent, herinnert en weet, veel meer dan woorden. Omdat een aanraking voedt, ontdooit, metselt en weer dicht(er)bij brengt. Omdat onze kinderen mogen zien dat wij elkaar liefhebben, ook met tegenwind, lekluiers, deadlines, wallen onder onze ogen en zonder dopjes op de tandpasta. Juist dan!"

Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify