japanse boomkunst

Mooi

23 januari 2019 door Shehera Vega Sánchez

Het bijzondere verhaal achter de prachtige boomcirkels van Japan

In Japan werden onlangs deze prachtige boomcirkels ontdekt in de buurt van Nichinan City. Ze lijken op graancirkels, maar in plaats van buitenaardse wezens, zijn de makers van deze boomtopkunstwerken gewone mensen. 

De boomcirkels werden per toeval ontdekt. Dat schrijft Froot. Na wat research stuitte men op een document uit 1973. Uit het document (afkomstig van het Japanse ministerie van landbouw, visserij en bosbeheer) blijkt dat het gebied werd ingezet als een experimenteel bos. Een van deze experimenten was om te kijken hoe de boomgroei wordt beïnvloed wanneer ze dichter of verder van elkaar worden geplant.

Resultaat
Het resultaat? Bomen die dichterbij elkaar staan, groeien minder goed. Terwijl bomen die ver van elkaar afstaan juist enorm tot bloei komen. Als gevolg hiervan is er prachtige boomkunst ontstaan.

Hoewel de bomen eigenlijk binnen vijf jaar gekapt worden, gaan er nu stemmen op om de boomcirkels te behouden. Wij hopen dat dit laatste gaat lukken, zodat de prachtige Japanse boomkunst behouden blijft!

Foto's: Froot


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify