Christian Tan

Levensverhaal

25 januari 2019 door Hour of Power

Vroeger dacht Christian: 'Jezus is gestorven voor de zondaars, maar ik heb dat niet nodig'

Christian Tan, voorganger, groeide op in een gelovig gezin. Dit betekende niet dat hij in zijn jeugd ook zélf veel met het geloof bezig was. Christian: "Ik dacht: het zal wel waar zijn, maar ik hoef er niks mee te doen. Toen kwam er een wonder waar ik zelf niet naar op zoek was." Christian vertelt in gesprek met Jan van den Bosch over die grote verandering in zijn leven.

Als U echt bestaat
Christian: "Ik had een familieweekend en toen iedereen op bed lag, ben ik uit verveling een christelijk boek gaan lezen. Ik bladerde en de schrijver had het erover dat je met God kon praten en dat Hij dan ook antwoord geeft. Dat avontuurlijke sprak me aan. Maar tegelijkertijd vroeg ik me af: waarom maakte ik dat niet mee? Ik merkte nooit wat van God! Op een avond zei ik: ‘Nu wil ik het weten. God als U echt bestaat, als zoiets ook voor mij is, geef me dan een teken. Laat me zien wat ik mis.’ Plotseling voelde het alsof iemand de kamer binnenkwam. Daar gebeurde iets waar ik best wel van schrok. Ik wist dat het God was. Het was zó intens. Ik had weleens van het woord ‘heilig’ gehoord, maar op dat moment voelde ik wat die heiligheid inhield. De puurheid en zuiverheid van God."

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Goede jongen
Christian vervolgt: "Het was ook alsof het licht aanging bij mezelf. Ik was toch een goede jongen? Maar dat stortte helemaal in elkaar. Mijn hele hart werd binnenste buiten gekeerd. Vroeger dacht ik: ‘Jezus is gestorven voor de zondaars, dat is een mooi verhaal voor de zondaars, maar ik heb dat niet nodig. Het was of mijn egoïsme, mijn arrogantie, mijn trots, op dat moment in mijn gezicht werd gedrukt en ik zag hoever dat bij Gods liefde vandaan stond."

Voorganger
Vandaag de dag is Christian voorganger en kerkplanter. Christian: "Ik vertel als voorganger mijn eigen verhaal. Dat je blij van het geloof wordt, dat je mensen gaat vergeven, dat je dingen aankan, met kracht van boven. Op die ene bewuste avond heb ik het doel van mijn leven gevonden. En dat heb ik nog steeds. Mijn droom is om 100 kerken in tien jaar te stichten. En ik geloof dat dat mogelijk is!"

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify